Klasikçilerden eski köprüde yeni köprü protestosu

Son haftalarda İstanbul’da yaşanan trafik sıkışıklığını protesto eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği temsilcileri, Eski Galata Köprüsü üzerinde buluştular.

18 Temmuz 2012 - 14:37

İstanbulluların uzun saatler trafikte kalmasına sebep olan bakım çalışmalarının protesto etmek ve eski İstanbul’u hatırlatmak isteyen klasik otomobil tutkunları nostaljik bir eylem yaptı. 50 ve 60’lı yılların gözde otomobil modelleriyle eski Galata Köprüsü üzerine gelen klasik tutkunları “eskiden her şey daha güzeldi” mesajı verdi.
“Hız değil, haz için” sloganıyla kurulan, merkezi Kadıköy’de olan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), son günlerde şehirde yaşanan trafik sorununu ilginç bir şekilde protesto etti. Balat’ta toplanan klasik otomobil tutkunları daha sonra konvoy halinde eski Galata Köprüsü’ne hareket etti. Günümüz teknolojilerinden uzak olmalarına rağmen güzellik ve konforlarıyla dikkat çeken Cadillac, Pontiac, Chevrolet, Buick, Plymouth, Ford gibi markalar eski Galata Köprüsü üzerinde toplandı. Köprü üzerine sıralanan klasik araçların sürücüleri birkaç dakikalığına kontaklarını kapatarak köprü üzerinde fotoğraf çektirdi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Başkanı Serkan Okay, günlerdir yaşanan İstanbul’daki trafik keşmekeşine dikkat çekmek için toplandıklarını belirtti. Okay, “İstanbul’un 1950’lerdeki trafiksiz günlerini kartpostallarda görüyoruz. İstanbul şimdilerde 3-4 şehrin nüfusuna eşit insanı taşıyor. Trafiğe her gün yüzlerce araç çıkıyor, bilinçsizce kentleşme planları uygulanıyor. Oysa bu şehir eski kartpostallarda olduğu gibi doyasıya yaşanacak bir şehir. İstanbul böyle büyüyecekse biz istemiyoruz. Biz eski Galata Köprüsü üzerinden geçerek eski İstanbul özlemimizi dile getiriyoruz. Eskiden sadece bu köprü vardı ve İstanbul yaşanacak İstanbul’du” dedi.

ARŞİV