Kültürel etkinliklerle yaza merhaba

Kadıköylülere gerek sosyal gerekse kültürel hizmetler sunmayı kendine görev edinen Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri; sanat dolu günlerle yaza girdi.

21 Haziran 2011 - 10:03

Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri, art arda düzenlediği etkinliklerle yaza merhaba dedi.
Gönüllülerin ilk etkinliğinde 28 Mayıs Cumartesi günü 15.00-17.00 arasında; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Doçent Şebnem Ünal Sınıfı öğrencileri, “Gençler Operada” etkinliği ile Kadıköylülere uzun süre unutulmayacak tatta bir müzik ziyafeti sundular. Gençlerin Barok, Klasik, Romantik ve Çağdaş dönemlerden, aryalar ve şarkılar seslendirdikleri konserin sonunda; konuşma yapan Kadıköy Belediye Meclis Üyesi ve Kadıköy Gönüllüleri Yönetim Kurulu üyesi Gülçin Ergun; kültür başkenti olan İstanbul’da tek Opera binasının Kadıköy ilçesinde olduğunu vurguladı. Ergun, başta hocaları olmak üzere bu sanata gönül veren sanatçılara katkı sağlamanın gerekliliği belirterek, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk tarafından kendileri için hazırlanan teşekkür belgelerini genç sanatçılara takdim etti. Göztepe Gönüllüleri Başkanı Nihal Coşkun ve Başkan Yardımcısı Simay Bodur da katılan gençlere tüm etkinliklerinde yapmış oldukları gibi, çiçek yerine TEMA Ağaç Sertifikaları ve Atatürk Kupalarını sundular.


Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri çalışma yılı içinde; yapmış oldukları kursların emeklerini birer birer almaya başladılar.
Kasım 2010’dan beri Öğretim Görevlisi Uzman Simay Bodur tarafından çalışmalarını Göztepe Gönüllü Evi bünyesinde sürdüren Çocuk Sanat Atölyesi, “Bu Ağaçlar Benim” Ağaç Giydirme Projelerini ve dans-müzik gösterilerinden oluşan yıl sonu etkinliklerini, 1 Haziran 2011 tarihinde, Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre Haftası Etkinlikleri’nde Yoğurtçu Parkı’nda sergilediler.
Kadıköy Belediye Meclis Üyeleri Gülçin Ergün, Ayşen Gürer, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Şule Sümer ve Göztepe Gönüllüleri Başkanı Nihal Coşkun etkinlik sonrasında, minik sanatçılara diplomalarını verdiler.


FOTOĞRAFÇILIK KURSU’NU BAŞARIYLA BİTİRDİLER
2010-2011 çalışma döneminde en küçüğü 5 en büyüğü 70 yaşında olan kursiyerlerin yer aldığı Göztepe Gönüllüleri’nin farklı dallardaki kurslarının yılsonu etkinliklerinin bir diğeri de 3 Haziran Cuma günü Barış Manço Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleşti.
13 kursiyerin Katılım Belgesi almayı hak kazandığı, Öğretim Görevlisi Uzman Simay BODUR tarafından verilen Temel Fotoğraf Bilgisi Kursu, “Yaşamdan Detaylar Sergisi”nde toplam 160 eser Kadıköylü fotoğraf severler tarafından büyük ilgi gördü. Aynı tarih ve aynı yerde Göztepe Gönüllüleri Sibel Esen Modern Dans, Latin Dansları ve Salon Dansları grubu da gösterilerini sunup, katılım belgelerini aldılar.
Bu arada Gönüllüler bünyesinde Simay Bodur tarafından verilen, Temel Fotoğraf Bilgisi Kursu 2010- 2011 dönemi kursiyerlerinden ve aynı zamanda Göztepe Gönüllüsü de olan Deniz Tokgöz “Lale ve İstanbul” temalı fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.
Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan; www.istanbulale.com internet sitesi tarafından düzenlenen “Lale ve İstanbul” temalı “İstanbullale Fotoğraf Yarışması”nda derece alan fotoğraf sanatçıları, Forum İstanbul AVM Özsüt Kafe’de www.istanbulale.com ve Düşün Taşın Derneği yetkilileri ile yarışmacı yakınlarının katıldığı bir törenle ödüllerini aldılar.
Yarışmada 3. lük ödülü olan websitesi sertifikasını Yasemin Dağbağ alırken 2. lik ödülüne layık görülen Songül Yılmaz da bir harddisk sahibi oldu. Yarışmanın büyük ödülü dijital fotoğraf makinesi ise Deniz Tokgöz'e verildi.


YIL SONU SERGİSİ, BELEDİYEDE AÇILDI
Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri’nin ev sahipliği yaptığı bir diğer sergi de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Ayten Pelit öğrencilerinin büyük bir emek ve çalışma ile hazırlamış oldukları tezhip-minyatürlerden oluşan Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’ydi.
Serginin açılışını 4 Haziran Cumartesi günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Baş ve Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri Başkanı Nihal Coşkun beraber yaptılar. Sergi; 4-11 Haziran 2011 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Başkanlık Girişinde Kadıköylü sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sonuç olarak bütün bir yıl, Kadıköylülere gerek sosyal gerekse kültürel hizmetler sunmayı kendine görev edinen Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri; sanat dolu günlerle “yaza merhaba” dedi.
 


ARŞİV