Kömür yardımları sürüyor

Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, ‘İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kışı yuvalarında sıcak bir ortamda geçirebilmeleri için kömür yardımlarımızı sürdürüyoruz’ dedi.

21 Kasım 2012 - 16:15
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy’de göreve başlar başlamaz yardım faaliyetlerini denetlediğini ve toplantılar gerçekleştirerek yardım stratejileri geliştirdiğini söyleyen Kaymakam Kurubal, İlçe halkımıza büyük yardımlar yapıldığını belirtti. 182 bin liralık eğitim öğretime başlangıç ödeneğini öğrencilere dağıttıklarını ifade eden Kaymakam Kurubal, “Giyim-kuşam, kalem-defter gibi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde öğrencilerimize bunu ulaştırdık. Kalem-defterlerini temin ettik. Kurban Bayramı’nda yine 200 bin liranın üzerinde yardımı fakir vatandaşlarımıza ulaştırdık” dedi.

1000 TON DAHA DAĞITILACAK
Yardımların sürekli devam ettiğini, ihtiyaç sahibi vatandaşların Kadıköy Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na dilekçe vermeleri gerektiğini söyleyen Kaymakam Birol Kurubal, “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın Türkiye genelinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Bilgi Sistemimiz (SOYBİS) var. Biz bu sistemle tüm vatandaşlarımızın ekonomik durumlarını gösteren bütün bilgilere ulaşabiliyoruz. Vatandaşımızın ekonomik durumunu değerlendiriyoruz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ediyoruz ve yardımda bulunuyoruz” diye konuştu. Kadıköy Kaymakamlığı’nın bu yıl da kömür yardımlarını sürdürdüğünü söyleyen Kurubal, “1000 ton kömürü kış gelmeden fakir ailelerimizin evlerine bizzat ulaştırdık. 1000 tonun tamamı dağıtıldı. Ancak kömür talebi 1000 tondan fazla. Alamayan vatandaşlarımız veya almayı isteyen vatandaşlarımız var. Onların taleplerini karşılamak üzere 1000 ton daha talep ettik. Kömür gelmeden ihale işlemlerini başlattık. Resmi işlemleri tamamlayacağız. Kömür gelir gelmez de hemen dağıtım yapılacak. Bu şekilde işlemleri hızlandırmış olduk. Dolayısıyla fakirlerimiz kışa sıcak bir yuvada girmiş olacaklar” dedi.

ÇİPLİ KİMLİKLER GELİYOR
Eğitim birinci önceliği olduğunu, bir yandan da sağlık için önemli olan gıda denetimlerinin sürdüğünü söyleyen Kurubal, ilçe nüfus müdürlüğü bünyesinde yeni yapılanmaya gidildiğini de kaydederek, “Yeni Çipli Vatandaşlık Kartı uygulamasına geçeceğiz. Fiziki mekân buna göre düzenlenecek. Yeni sisteme göre banko sisteminden masa sistemine geçiyoruz. Her masada elektronik cihaz olacak. Parmak izi alan, fotoğraf çeken cihazlar olacak. Şu anda Nüfus Müdürlüğü’nün, Kadıköy Belediyesi’nin de katkılarıyla bakımı yapılıyor. Yeni sisteme göre orası dizayn edilecek. Yeni çipli sisteme geçildiği zaman vatandaşlar gelecekler işlemlerini yapacaklar bir süre sonra da yeni kimliklerine kavuşacaklar. Türkiye çapında olduğu gibi Kadıköylülere de bu kolaylık sağlayacak” dedi. Kurubal Kadıköy Aziz Berker Kütüphanesi’nden halkın daha fazla istifade edebilmesi için gerekli çalışmaları başlattığının da müjdesini verdi.

ARŞİV