Kolombiyalı gençler Türkiye'ye hayran kaldı

Bakanlığın davetlisi olarak ülkemize gelen Kolombiyalı genç futbolcular, Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan ve Miniatürk ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’na hayran kaldılar.

17 Temmuz 2013 - 13:44
Kolombiya Büyükelçiliği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttüğü ortak çalışma sonucu Kolombiya’nın Samaniego kentinde top koşturan 20'ye yakın sporcu ülkemizin tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.Üsküdar Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’nde konaklayan Kolombiya kafilesi 4 günlük İstanbul ziyaretini tamamlayarak Türkiye’den ayrıldı. Kolombiya’da futbol oynayan gençlerin ülkemizi yakından tanıması adına başlatılan çalışma ile gelen kafile ilk olarak Gaziantep’e giderek, burada oynanan Kolombiya-El Salvador U20 mücadelesini izledi. Futbolcular, sportif faaliyetlerin yanı sıra Gaziantep’in tarihi mekânlarını da görme fırsatı yakaladılar. Gençlerin; sportif anlamda kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra tarihi ve turistik gezileri de kapsayan bu organizasyonun ikinci ayağını ise İstanbul ziyareti oluşturdu. İstanbul’un; Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan ve Miniatürk gibi tarihi ve turistik mekânlarını da görme fırsatı yakalayan sporcular, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı da gezdi.Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un alt yapı takımlarıyla birer hazırlık maçı da yapan Kolombiya’lı gençler Türk Telekom Arena Stadyumu’nda oynanan İspanya-Meksika(U20) mücadelesini izledi.
Kolombiya kafilesi İstanbul Boğazı'nda da tekne turu yaptı. Kafile gezi sırasında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk insanının çok sıcak kanlı olduğunun altını çizen Kolombiya'lı gençler İstanbul'un eşsiz manzarasından etkilendiklerini, Ülkemizde bulunan Tarihi ve Turistik yerleri gezmek istediklerini söyledi.
 
 

ARŞİV