Kolon kanseri korkulacak bir hastalık değil

Acıbadem Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anadalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde verdiği konferansta, kolon kanseri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

30 Ekim 2013 - 10:08

Acıbadem Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anadalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde verdiği konferansta, kolon kanseri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans salonunda geçtiğimiz hafta önemli bir konferans vardı. Caddebostan Sahil Lions Kulübü tarafından organize edilen konferansın davetlisi, Acıbadem Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anadalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün’dü. Caddebostan Sahil Kulübü’nün, Lions’un en önemli ödülü olan Melvin Jones ödülüne layık gördüğü Prof. Dr. Nurdan Tözün’ün verdiği konferansın konusu çağımızın vebası sayılan kanser’di. Özellikle kolon kanseri üzerine uzmanlaşan Prof. Dr. Nurdan Tözün, akıcı konuşmasıyla ve basit anlatım biçimiyle kolon kanserinin korkulacak bir hastalık olmadığını, herkesin kolonoskopi yaptırması gerektiğini, kolonoskopinin artık uyutularak yapıldığını söyledi. Yeni kanunlaşacak bir kararla bu işlemi, her vatandaşın yaptırabilmesi için imkanlar sağlanacağını da anlatan Prof. Dr. Tözün, çok yakında bu kanunun çıkacağını ve ev taramalarına gidilebileceği müjdesini de verdi. Erken teşhisin her zaman önemli olduğunu vurgulayan Tözün, en ufak kanamaların, karın şişliği ve hazımsızlık gibi şikâyetlerin önemsenip mutlaka kolonoskopi çektirilmesi gerektiği uyarısında bulundu ve kolonoskapi sırasında poliplerin de acısız alınabildiğini bu yolla hastalık oluşumunun önlenebileceğini vurguladı. 

MELVİN JONES ÖDÜLÜ ALDI
 Konferansı izleyenlerin arasında tıp fakültesi, eğitim ve sağlık kuruluşlarının yönetim kadrolarının yanı sıra Lions Uluslararası Direktörü Prof. Hayri Ülgen, 118 Y Genel Yönetmeni Selva Ülgen ve üst düzey yöneticileri de bulunuyordu. Konferansta Prof. Hayri Ülgen de bir konuşma yaparak, “Aydın bir Türk bilim kadınına, Lions’un en önemli ödülü olan Melvin Jones ödülünü vermekten gurur duyuyorum” diyerek, ödülünü Prof. Dr. Tözün’e verdi. Caddebostan Sahil Lions Kulübü başkanı Candan Yılmaz da kürsüye gelerek teşekkür etti ve hatıra olarak dönem fularınıı hediye etti.


ARŞİV