Komşularıyla mahalle iftarında buluştular!

İlk toplantısını geçen hafta yapan Yeldeğirmeni Dayanışması’nın kararlarından biri olan ‘mahalle iftarı’ 29 Temmuz Pazartesi akşamı gerçekleşti.

01 Ağustos 2013 - 12:00
İlk toplantısını geçen hafta yapan Yeldeğirmeni Dayanışması’nın kararlarından biri olan ‘mahalle iftarı’ 29 Temmuz Pazartesi akşamı gerçekleşti. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı iftarın ardından mahallenin sorunları konuşuldu.
 
Semra ÇELEBİ
Yoğurtçu Parkı forumunun mahallelere yayılarak genişlemesiyle Kadıköy’ün birçok bölgesinde mahalle meclisleri kuruldu, dayanışma örgütlendi. Hızla harekete geçen mahallelerin başında Yeldeğirmeni geliyor. Önceki hafta yapılan ilk toplantıda alınan kararla, 29 Temmuz Pazartesi akşamı Kemal Atatürk Lisesi’nin karşısındaki otoparkta yeryüzü iftarı kuruldu. Bir haftalık çalışmayla el ilanları çıkarıldı, dağıtıldı, sosyal medyada etkinlik oluşturularak mahalleli iftara çağrıldı. “Komşunu da al gel” başlıklı bildirileri apartmanlarında gören mahalleli, bu çağrıya duyarsız kalmadı.
İftar saati öncesi otopark civarında bir araya gelen yaklaşık 250 kişi, evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içecekleri hep birlikte yer sofrasına yerleştirdi. Otoparka sığmayan grup İskele Sokak boyunca da yeryüzü sofrasını kurdu.
İftarın açılmasının ardından yakın evlerde oturanların getirdiği çayların eşliğinde foruma geçildi.
Forumda ilk sözü Haydarpaşa Dayanışması’ndan Tugay Kartal aldı. Kartal, Haydarpaşa Port projesinin Yeldeğirmeni mahallesini de olumsuz etkileyeceğini belirterek, mahallelinin Haydarpaşa’ya sahip çıkmasını istedi. Kendisinin de mahalleli olduğunu söyleyen Kartal, Yeldeğirmeni Dayanışması’nın önceki hafta Perşembe buluşmasına verdiği desteğe de teşekkür etti.
Daha sonra Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Canlandırma Projesi ÇEKÜL Vakfı temsilcisi Alp Arısoy, projeyle ilgili çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Otoparkın yanındaki alanın çocuk parkı yapılmak üzere Belediye tarafından alındığını ve çalışmaların başladığını belirten Arısoy, mahallelinin istekleri doğrultusunda farklı projelerin de hayata geçirilebileceğini söyledi.
Mahalle sakinleri de söz alarak, sorunlardan bahsetti. Baz istasyonlarının fazlalığı, çöp konteynerlerinin azlığı, tarihi binaların yeterince korunmadığı eleştirileri öne çıktı. Konuşmalarına ardından çeşitli kararlar alındı. Buna göre 5 Ağustos Pazartesi akşamı 17.30’da Çapulcu Pazarı kurulacak ardından foruma geçilecek, duvar gazeteleri hazırlanıp mahallenin duvarlarına yapıştırılacak ve her Perşembe Haydarpaşa Garı’na yürüyüş yapılacak.
 

ARŞİV