Konteynırlara modern temizlik

Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, apartmanlara ve işyerlerine ait yaklaşık 13 bin adet evsel atık konteynırlarının dezenfekte edilmesi çalışmalarını 2006 yılından beri devam ettiriyor.

24 Aralık 2015 - 16:28
Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, apartmanlara ve işyerlerine ait yaklaşık 13 bin adet evsel atık konteynırlarının dezenfekte edilmesi çalışmalarını 2006 yılından beri devam ettiriyor. Temiz İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler konteynır yıkama araçları ile 31 Aralık tarihine kadar Kadıköy’deki konteynırların tamamını dezenfekte edecek. Temizlik işlemlerinin ilk durağı 22 Aralık Salı günü Bostancı Mahallesi oldu.
Konteynırların, özellikle organik atıkların açık bırakılmasıyla çok fazla kirlendiğini açıklayan Temizlik İşleri Müdürlüğü,  görsel ve çevresel kirliliğin önlenmeye çalışıldığını belirtti. Konteynır yıkama işlemlerinin gündüz ve gece vardiyası olmak üzere programlı şekilde uygulanacağı bilgisini veren Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Temiz ve kirli su hazneleri bulunan araçlarla çevre kirliliği yaratmadan detaylı yıkama ve dezenfekte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” açıklamasını yaptı.

MAHALLELİ MEMNUN
Çalışmaları yerinde gören Bostancı Mahallesi sakinleri de uygulamadan memnun.
Ahmet Bakkal: Kadıköy Belediyesi, konteynırların bazılarını değiştirdi.  Plastik konteynırlar daha hafif olduğu için araçları park ederken kolayca taşınıyor. Bugün yapılan temizlik işlemi de çok yerinde bir çalışma. Mahallemiz sürekli temizleniyor çalışanlar da gayet efendi çocuklar.  Ama Bostancı’da yürüyüş yollarına ihtiyacımız var. Özellikle bizim gibi yaşlılar için yürüyüş yollarının yapılması gerekiyor.
Fevzi Çakmak: Ben de bu mahallenin esnafıyım. Temizlik çalışanları özverili bir şekilde her gün mahalleyi temizliyor. Kadıköy Belediyesi’nin konteynır yıkama araçları bence çok iyi oldu. Çevreye rahatsızlık vermeden konteynırları kolayca temizliyorlar.
Saniye Baykara: Her apartmanın önünde konteynırlar var. Kalabalık bir mahalle olduğu için konteynırlarımız çok kolay kirlenebiliyor. Bu hem sağlık açısından hem de görüntü itibariyle rahatsız edici bir durum tabi. Konteynırların bu şekilde temizlenmesi sevindirici.

ARŞİV