Korfbol, güneş ve kum

Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Plaj Korfbolü Turnuvası güneşli bir havada gerçekleşince plajları anımsatan görüntüler yaşandı.

19 Eylül 2014 - 12:50
Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Plaj Korfbolü Turnuvası güneşli bir havada gerçekleşince plajları anımsatan görüntüler yaşandı.

Mustafa SÜRMELİ

Sahil kenti Kadıköy renkli görüntüleriyle hafızalarda kalan sportif etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kadıköy Belediyesi Plaj Korfbolü Turnuvası’nın açılışı 14 Eylül  Pazar günü 10.00’da Kalamış’taki Kadıköy Gençlik Merkezi Plaj kortlarında yapıldı. Güneşli ve sıcak bir havada renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşen ve 16 takımın katıldığı Kadıköy Belediyesi Plaj Korfbolü Turnuvası’nın kupa töreni ise aynı gün akşam Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun katıldığı törenle gerçekleşti.
Korfbolün tanıtılması amacıyla düzenlenen turnuvaya; Üsküdar Korfbol, Skörtıl, Yeditepe Palmiye, Korfbulls, SU Samuru, Pertistanbul, Şenesenevler, Balbazar, Pikaçular, Kocaeli Yeşiller, Amipler, Korfseagles, Kocaeli Beyaz, Önemli Olan Katılmaktı, Geçerken Uğradık ve Ravens takımları katıldı.
 
KIZLI ERKEKLİ OYNANIYOR
Korfbol, Hollandalı beden eğitimi öğretmeni Nico Broekhuysen tarafından tasarlanan bir oyun. 3.5 metre yükseklikteki bir sepetten, futbol topu büyüklüğünde bir topun geçirilmesi esasına dayanıyor. 1903 yılında Hollanda’da oynanmaya başlandı. Korfbol, kadın ve erkeklerin aynı takımda yer aldığı dünyadaki tek takım sporu. Bir takım 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere 8 sporcudan oluşuyor. Maçlar ise 30’ar dakikadan 2 devre şeklinde oynanıyor. Oyun sahası hücum ve defans bölgesi olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bir takımdan her bir bölgede 2 erkek 2 kadın oyuncu yer alıyor. Türkiye’de korfbol ile ilk kez 1995 yılında oynanmaya başlandı. A Milli Takımın oluşturuldu. Avrupa Kulüpler Kupası Türkiye’de organize edildi. Milli takımı elemeleri geçerek Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

ARŞİV