Korutürk Moda'da anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölümünün 29. yılında yaşadığı semt olan Moda'daki büstü önünde anıldı.

13 Ekim 2016 - 15:07
Türkiye Cumhuriyetinin 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölümünün 29. yılında yaşadığı semt olan Moda'daki büstü önünde anıldı. Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ve koordinatörlüğünü Modalı gazeteci-yazar Muzaffer Ayhan Kara'nın üstlendiği törene Eski Bakan ve Milletvekili Ali Topuz, İstanbul Vali Yardımcısı ve Kadıköy kaymakam vekili Yusuf Ziya Karacaev, Gazeteci Zeki Sözer, Emekli Deniz Albayı Toygun Çanga, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, Caferağa Mahallesi Muhtarı Zeynep Ayman, Meclis üyeleri, Moda Gönüllüleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Gazeteci Sözer, Korutürk'e "Korutürk" soyadını verişinin öyküsünü anlatırken, emekli Deniz Albayı Çanga da 4 seneye yakın Korutürk ile görev yaptığını belirterek, "Etrafına güven veren, saygı veren, dakikası dakikasına program dahilinde hareket eden mükemmel bir insandı" dedi. Eski Bakan ve Milletvekili Topuz, "Fahri Korutürk'ü anarken eşi Emel Korutürk'ü de anıyoruz. Her ikisinin de çok özel çok nitelikli kimliklerini yakından görmüş ve hayran kalmış bir kişi olarak her ikisine birden rahmet diliyorum" dedi. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı  Temurlenk de şunları söyledi; "Ülkemizin münevver, çağdaş siyasetçilerinin değerini daha iyi anladığımız bu günlerde böylesi anmaların önemi de artıyor. Korutürk'ün ailesine şükranlarımla söylemek isterim ki, kıymetli Korutürk'ün vefatından sonra tanıklık ettiği yılların, deneyimlerin izini sürebileceğimiz kitapları Kadıköy Belediyesi Tarih Sanat Edebiyat Kütüphanesi (TESAK)'a bağışlanmıştır. Yıllar yılı biriktirdiği kitaplarının önemli kısmını, yurt içi ve yurt dışı gezilerinin albümlerini ve vefatı sonrasında elçiliklerde açılan taziye defterleri TESAK’ta korunmaya, orada ilgilisini, meraklısını beklemeye devam edecek."

ARŞİV