Korutürk'ten her yıl bir kitap

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, geçen dönemki çalışmalarını ‘”Sıfır Sorun’dan ‘Değerli Yalnızlık Çaresizliğine” adlı kitabında paylaştı.

08 Ocak 2014 - 08:54

Kadıköy-Modalı olan CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Osman Korutürk, Dışişlerinde uzun yıllar çalıştıktan sonra son görevi olan Paris Büyükelçiliği sonrasında emekliye ayrılmış ve CHP’den gelen davetle siyasete geçmişti. Korutürk, CHP Genel Başkan Yardımcısıyken 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvekili seçilerek Meclis’e girmişti. CHP’nin 2012 yazındaki 34. Olağan Kongresi sonrasında yönetimde görev almayan ve çalışmalarını ağırlıklı olarak Meclis’te sürdüren Korutürk, TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü. Aynı zamanda partisinin askerlik ve milli savunma konularında da çalışma sürdüren Korutürk, CHP Yurtdışı örgütlenme Başkan Vekili olarak da katkıda bulunuyor.
Meclis’teki ilk yılında “TBMM 24. Dönem 1. Yasama Yılından Yansımalar (2011-2012)” adlı kitabı yayınlayarak ilgili çevrelerin yanında parti örgütleriyle paylaşan Korutürk, geçen dönemki çalışmalarını da “‘Sıfır Sorun’dan ‘Değerli Yalnızlık’ Çaresizliğine” adlı kitabı yayınlayarak çalışmalarını ilgili çevreler, parti örgütleri ve milletvekili arkadaşlarıyla paylaştı. Sekiz bölümden oluşan 408 sayfalık kapsamlı çalışmanın editörlüğünü ise Korutürk’ün danışmanlığını da yapan ve gazetemize de zaman zaman katkıda bulunan Muzaffer Ayhan Kara yaptı.
Gezi süreciyle ilgili bir bölümün de yer aldığı kitabın “Sunuş”unda Korutürk çalışmayı şöyle özetliyor:
“Geniş şekilde parlamentodaki çalışmalarımı ve çok özetle parlamento dışındaki parti çalışmalarımı paylaştığım bu kitapta esas itibarıyla partimizin dış politikasının değişik alanlarındaki görüş ve vizyonunun örgütümüz nezdindeki bilinirliğine de mütevazı bir katkıda bulunacağımızı düşündük. Örgütlerimiz bu çalışmayı okuma fırsatı bulmaları halinde, umarım, AKP Hükümetinin, bugün geldiğimiz noktada, ‘komşularla sıfır sorun’, bölge ve hatta dünya liderliği hayallerinin iflasını ‘değerli yalnızlık’ garabetiyle örtme çaresizliği içine düşmüş olduğu gerçeğini göreceklerdir.
Kitapta parlamento dışındaki etkinliklerimi sıralamak yerine, genel olarak çerçevesini çizerek özetlemek istedik. Medyaya yansıyan faaliyetlerin de hepsine yer vermek yerine, bunlardan sadece önemli konulara vurgu yapmak açısından gerekli olanlarını; özellikle de son dönemde her alanda belirgin bir düşüş yaşayan AKP iktidarının en başarısız olduğu alan olarak ortaya çıkan dış politikamız hakkında fikir verebilecek olanları seçtik.
Keza, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin kendine özel koşulları nedeniyle ülkemiz için öncelikli bir önem taşıyan ve askerliğini yapacak olan gençlerimize partimizin 2011 seçimleri öncesi vermiş olduğu 41 söz içinde yer alan askerlik hizmetinin yeniden düzenlenmesi ve milli savunma gibi konular çerçevesinde yaptığım çalışmaları da önemlerine binaen yansıttık.”
Kitabevlerinde satılmayan kitabı edinmek isteyenler Korutürk’ün danışmanı Kara’ya, [email protected] adresinden başvurarak edinebilirler.

ARŞİV