KORUTÜRK'TEN ÜÇÜNCÜ KİTAP

İstanbul 1. Bölge’den 2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili seçilen Osman Korutürk, her yasama dönemindeki çalışmalarını bir kitap haline getirerek kamuoyuna sunuyor.

04 Aralık 2014 - 13:44
 “ZİNCİRLİ DEMOKRASİNİN GİZLEYEMEDİĞİ ENKAZ”
İstanbul 1. Bölge’den 2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili seçilen Osman Korutürk, her yasama dönemindeki çalışmalarını bir kitap haline getirerek kamuoyuna sunuyor. Korutürk’ün danışmanı gazeteci-yazar Muzaffer Ayhan Kara’nın editörlüğünü yaptığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tüm milletvekillerine, genel merkeze, yurt çapındaki il örgütlerine ve yerel yönetimlere kadar sunulan 394 sayfalık ve 13 bölümden oluşan “Zincirli Demokrasinin Gizleyemediği Enkaz” adlı kitap İstanbul 1. Bölge’deki 14 ilçe örgütüne ve yerel yönetimlere de yaygın olarak dağıtılıyor.
Korutürk, üçüncü kitabıyla ilgili olarak “Sunuş”ta özetle şu bilgileri veriyor:
“…..kitapta yeralan faaliyetleri aktarmakla, içerik itibariyle, CHP'nin dış politikanın değişik alanlarına ilişkin kurumsal görüş ve vizyonunun örgütümüz ve halkımız nezdindeki bilinirliğine de mütevazı bir katkıda bulunacağımızı umuyoruz.  Özellikle parti örgütlerimizde aktif olarak çalışan yol arkadaşlarımız bu çalışmaya bir göz atma fırsatı bulurlarsa, umarım, AKP hükümetinin, bugün geldiğimiz noktadaki dış politika iflasını açıkça görmekle kalmayacaklar; bunun yanında bugün çok yanlış bir yolda ilerleyen Türk dış politikasının da aslında nasıl olması gerektiğine ilişkin genel bir fikir sahibi olabileceklerdir.”
 
GAZETE KADIKÖY VE YEREL BASINA ÖNEM
Zincirli Demokrasinin Gizleyemediği Enkaz’da Gazete Kadıköy’de yer alan üç metin de var. Korutürk’ün kitabında, manşetten verdiğimiz Moda’yla ilgili soru önergesi haberi, gazetemizi ziyaret haberi ve geçen yıl yaptığımız ikinci kitabıyla ilgili haber de yer alıyor. Korutürk, ayrıca “İletişim ve Medya İlişkileri; Siyasetin Olmazsa Olmazı” başlıklı 12. Bölüm’de yerel basının önemine de şöyle değiniyor:
“Yerel basın haber ve düşünceleri duyurmak, yaymak; toplumumuzu birçok konuda bilinçlendirmek açısından kuşkusuz çok önemli bir işlev yerine getiriyor. Gerek seçim çevremde gerek denetmenlik yaptığım illerde ve başka illere yaptığım çalışma gezilerinde yerel basınla temas etmeye hep önem verdim.”
(Kitabı edinmek için: 0312 420 58 06-07)

 

 


ARŞİV