Kösedağı: Kadıköylüleri sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz

Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi’nde sokakta beslenen hayvanlar zehirli mamalarla öldürüldü. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı “Bu kötücül eylemin, Katliam Yasası'na karşı durduğumuzu her ifademizde açıkladığımız için gerçekleştirildiğini düşünmekteyiz” dedi

02 Eylül 2024 - 10:49

Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi Rüştiye Sokak’ta 31 Ağustos gecesi 23 kedi ve 1 köpek kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlendi. Kadıköy Belediyesi’ne gelen ihbar sonrası olay yerine giden belediye ekipleri bölgede inceleme yaptı. Rüştiye Sokak ve çevresindeki sokaklar diğer hayvanların zarar görmemesi için Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından acilen temizlendi. Sokaklardaki tüm mamalar önlem olarak toplandı. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki veteriner hekimleri de mahallede denetim yaptı.

Fenerbahçe Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı şunları söyledi: “Edindiğimiz bilgilere göre bu canice eylem sabaha karşı 04.00 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilmiştir. Belediyemize gelen tüm ihbar ve görgü tanıklarının ifadeleri emniyet güçlerimize iletilmiştir. Bu kötücül eylemin, Katliam Yasası'na karşı durduğumuzu her ifademizde açıkladığımız için gerçekleştirildiğini düşünmekteyiz. Zira Kadıköy sokakları, sokak hayvanlarının özgürce yaşadığı yerlerdir. Kadıköy Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimiz de kedi ve köpeklerimizin bakımını yapmaya devam edecektir. Kadıköy Belediyesi olarak tüm Kadıköylüleri, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya ve gerekli durumlarda belediyemizi acilen bilgilendirmeye çağırıyoruz. Bu vahim durumun takipçisi olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.”

Kadıköy Belediyesi’nin ‘hayvan dostu’ bir belediye olduğunun altını çizen Kösedağı, “Bir hayvanımızın bile zarar görmesine tahammülümüz yok” dedi.

“BU KIYIMIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Kadıköy Sokak Hayvanları Forumu üyeleri, yaşanan hayvan katliamının sorumlularının tespit edilmesi ve yargılanması için çağrı yaptı. Kalamış Rüştiye Sokak Kalamış Veteriner Kliniği önünde toplanan hayvanseverlerin katıldığı açıklamada  “Olay yeri yakınındaki kliniklerde yoğun bakımda tedavi altına alınan kediler yaşam mücadelesi vermektedir. Kalamış’taki bu kıyımın takipçisi olacağız. Sokak hayvanlarının yaşam haklarını savunacağız. Yeni katliamlara geçit vermeyeceğiz” denildi. Zehirlenmiş kedilerin bulunduğu yerlerdeki kamera görüntülerinin toplandığının görgü tanıklarının ifadelerinin alındığının belirtildiği açıklama şöyle:  “Sabah saatlerinden itibaren başta Zühtüpaşa Mahallesi sakinleri olmak üzere Kadıköy Forumu üzerinden iletişimde olan pek çok hayvan hakları savunucusu vicdan sahibi Kadıköylü Kalamış Parkı, sahil şeridi, kayalıklar, marina ve çevre sokaklarda zehirlenmiş kedileri toplamakta ve kliniğe getirmektedir. Ayrıca tüm bu alandaki yiyecekler ve su kapları kaldırılmıştır. Delil toplama işlemleri tamamlandıktan sonra Kadıköy Belediyesi ekipleri tarafından geniş bir alanda detaylı yıkama ve temizleme işlemleri yapılmıştır. Katliam Yasası’nın meclisten geçmesiyle güç bulan memleketin dört bir yanındaki caniler canlarımızı almaya devam etmektedir. Tespit edebildiğimiz kadarıyla Kalamış Parkı ve çevresinde 27 kedi ve 3 köpek hayatını kaybetmiş, 12 kedinin tedavileri sürmektedir.

5199 Hayvan Koruma Kanunun 28/A maddesine göre evcil hayvanları öldürmek suçtur. Birlikte yaşadığımız dört ayaklı dostlarımızı katleden sorumlular hızla tespit edilmeli ve yargılanmalıdır. Bu süreçte başta tüm gücüyle hayvanları yaşatmaya çalışan Kalamış Veteriner Kliniği ekibine, kayalıklara saklanan kedilerin çıkarılmasını sağlayan İtfaiye personeline ve gerekli yasal inceleme için öldürülen kedi ve köpekleri kliniklerden alan, olası zehirlenmiş hayvanlar için ilaç desteği sağlayan Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri çalışanları olmak üzere, Kadıköy Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’na hayvan hakları savunucuları olarak teşekkür ederiz. Kalamış’ta yaşanan bu kıyımın takipçisi olacağız. Sokak hayvanlarının yaşam haklarını savunacağız. Katillerden hesap sorup, yeni katliamlara geçit vermeyeceğiz."

 


ARŞİV