Kozyatağı'nda sağlık semineri

Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Sağlık Komitesi’nin düzenlediği “Bel ve boyun ağrılarının tedavisi” semineri, geçtiğimiz hafta Dr. Nilgün Çavdar tarafından Acıbadem Hastanesi konferans salonunda verildi

09 Ocak 2015 - 09:19
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Sağlık Komitesi’nin düzenlediği “Bel ve boyun ağrılarının tedavisi” konulu seminer, geçtiğimiz hafta Dr. Nilgün Çavdar tarafından Kozyatağı Acıbadem Hastanesi konferans salonunda verildi.
Katılımcılar, Dr. Çavdar’ın boyun ve bel ağrılarından kurtulma yolları hakkında bilgi aldılar. Dr. Çavdar, hatalı duruşlar, aşırı zorlanmalar, karın  kaslarının zayıflaması, ağır yüklerin kaldırılması, uzun süreli bilgisayar  kullanılması sonucunda boyun ve bel ağrılarının görüldüğünü vurguladı. Öne eğik pozisyonda oturulması, çok yüksek yastıkta  uyumak, sırt  kaslarının  güçsüzleşmesi ve vücutta kalsiyum eksikliğinin artmasının da bel ve boyun ağrılarına neden olan başlıca etkenler olduğunun altını çizdi.
Cerrahi ve fiziksel tedavi yöntemleri slaytlar eşliğinde açıklayan Dr. Nilgün Çavdar, katılımcıların rahatsızlıklarını da dinledi ve neler yapılması gerektiğini anlatı.
 

ARŞİV