Kozzy, Türkiye'nin en iyi AVM'si oldu

Kadıköy'ün ‘mahalle sıcaklığı sunan’ alışveriş ve kültür merkezi Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, ‘yılın en iyi AVM'si’ seçildi

15 Aralık 2010 - 16:20

Kadıköy'ün ‘mahalle sıcaklığı sunan’ alışveriş ve kültür merkezi Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, ‘yılın en iyi AVM'si’ seçildi. Yaklaşık 8 ay önce hizmete giren Kozzy'in Müdürü Nurettin Kumbasar, ‘Avrupa'nın en iyi AVM'si seçilmeyi de umuyoruz’ dedi.

Türkiye'nin ilk “semtsel alışveriş merkezi” iddiasıyla yola çıkan Kadıköy Belediyesi’nin yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı. Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi (Kozzy AVM), ilk ödülünü aldı. Kozzy, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD) her yıl düzenlediği “AMPD Ödülleri”nin bu seneki yarışmasına katıldı. Türkiye genelinden 56 AVM'nin katıldığı değerlendirmede Kozzy, 50 bin metrekareden küçük AVM'ler kategorisinde birincilikle ödüllendirildi.
Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi Müdürü Nurettin Kumbasar, “Ödül programını; ICSC, NRF, Euro Commerce ile FAPRA'nın katkıları ve ödül kriterleri dikkate alınarak Türkiye’den ve dünyadan sektörün önden gelen isimlerinden oluşan kalabalık bir jüri belirledi. Bu ödülü almış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. Kumbasar, ayrıca Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi Yarışması'na (European Shopping Centre Awards-ICSC) da başvurduklarını belirterek, “Yapılan ilk jüri değerlendirmesinde finalistler arasına girmeyi başardık. Mart ya da Nisan ayında ICSC'den bir heyet Kozzy'i ziyaret edecek. Denetleyecekler ve puan verecekler. Yarışmanın sonuçları da Haziran ayında açıklanacak. Umutluyuz. Umarız Avrupa'nın en iyi AVM’si olacağız” diye konuştu.


KOZZY'İN EN BÜYÜK FARKI TİYATRO SAHNESİ
AVM Müdürü Kumbasar, Kozzy'in en önemli farkının içindeki Kadıköy Belediyesi Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan tiyatro salonu olduğunu belirterek, Anadolu yakasındaki hiçbir AVM'de tiyatro olmadığını dikkat çekti. Kozzy'in “semtsel bir AVM konseptinin Türkiye'deki ilk örneği” olduğunu vurgulayan Kumbasar, “Öncelikli hedef kitlemiz; Kadıköy, Küçükyalı, İdealtepe, Ataşehir ve Batı Ataşehir. Müşterilerimizi yormayan mimari yapımız, kültürel etkinliklerimiz, kolay ve pratik alışveriş imkanı, marka karması gibi unsurlar insanların Kozzy'i tercih etmesinde etken olan unsurlar” diye konuştu. Kumbasar, klasik bir AVM anlayışından farklı olarak çeşitli alanlarda etkinlikler de düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti: “İmza günlerimiz oluyor. En son Ahmet Ümit, Esra Ceyhan ve Mario Levi buradaydı ve yoğun ilgiyle karşılandılar. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Diyabet Vakfı, LÖSEV gibi kurumlara da destek oluyoruz. Onlara ücretsiz standt vererek, kendilerini tanıtma ve ürünlerini satma imkanı sunuyoruz. Ücretsiz sağlık seminerlerimiz ve sağlık taramalarımız da devam ediyor.”
KOZZY’de ayrıca her çarşamba günü saat 11.00'de ücretsiz sağlık seminerleri veriliyor, sağlık taramaları yapılıyor. Seminerlerde, 22 Aralık'ta çocuklarda beslenme sorunları, 29 Aralık'ta da okul dönemi çocuklarda beslenme konuları ele alınacak.


Gökçe UYGUN
 


ARŞİV