Kozzy'de Pembe Sütyen ağacı

Meme Sağlığı Derneği’nin ‘kanseri erken tanı ve harekete geç’ sloganıyla başlattığı etkinliklerin ilk adımı olan ‘Pembe Sütyen Ağacı Sergisi’ 10-16 Ekim tarihleri arasında Kozzy’deydi.

26 Ekim 2011 - 09:53

Kozzy Alışveriş Merkezi, 10-16 Ekim haftasında farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 10 Ekim’de AVM’ye koyulan bir ağaç bir hafta boyunca ziyaretçilerin dikkatini “meme kanseri”ne çekti. Meme Sağlığı Derneği tarafından getirilen ağaca meme kanserinde erken tanı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pembe sütyenler ve dövizler asıldı. 

14 Ekim Cuma günü ise bir söyleşi gerçekleştirildi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Memeder Kurucu Üyesi Prof. Dr. Vahit Özmen, meme kanseri hakkında bilgi verdi. Her 4 kanserli kadından birinin meme kanseri olduğunu belirterek en çok görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyleyen Özmen, kadınların ayda bir kendi muayenelerini yaparak erken teşhisle bu hastalıktan kurtulabileceğine dikkat çekti.
Söyleşinin ardından çeşitli stantlarda pembe kurdele ile birlikte meme sağlığı ve kendi kendine meme muayenesini anlatan broşürler dağıtıldı.
15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü nedeniyle yapılan etkinlikler, 16 Ekim günü Boğaziçi Köprüsü’nde gerçekleştirilen Avrasya Koşusuyla son buldu.
Haber: Hazal KARATAŞ
Fotoğraflar: Arzu İŞGÜZAR

ARŞİV