Küreye dokun,filmi izle dünyanın sesine kulak ver

‘İklim Değişiklikleri Çadırı’nda 2 Haziran Perşembe günü Çevre Günü’ne ‘Yarın Hava Nasıl Olacak?’ projesi ile katkı sunan Bölgesel Çevre Merkezi (REC) ile Aygaz’a teşekkür plaketi verildi.

08 Haziran 2011 - 13:49

İklim Değişiklikleri Çadırı’nda 2 Haziran Perşembe günü Çevre Günü’ne ‘Yarın Hava Nasıl Olacak?’ projesi ile katkı sunan Bölgesel Çevre Merkezi (REC) ile Aygaz’a teşekkür plaketi verildi.

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında düzenlenen etkinliklerin adreslerinden biri de belediye otoparkına kurulan İklim Değişiklikleri Çadırı’ydı.
2 Haziran Perşembe günü saat 16.30’da düzenlenen eğitim çalışmasında, Çevre Günü’ne “Yarın Hava Nasıl Olacak?” projesi ile katkı sunan Bölgesel Çevre Merkezi (REC) adına Türkiye Direktörü Sibel Sezer Eralp’e ve Aygaz adına ise Kurumsal İletişim Sorumlusu Eda Gökay’a, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer tarafından teşekkür plaketi verildi. Aygaz Kurumsal İletişim Sorumlusu Eda Gökay konuşmasında, 2009 yılında yaptıkları araştırmalarda Türkiye’deki çevre bilincinin dünya ortalamasının altında olduğunu öğrendiklerini ifade etti. Gökay, şöyle konuştu:
“Bunun üzerine kendimize çevre konusunda uzman bir kuruluş aradık. 2010 yılı itibariyle REC Türkiye ile çalışmalara başladık. Aynı zamanda Çevre Bakanlığı ile de görüşmeler yaptık. Çevre Bakanlığı da projemize destek veriyor. 2010 yılının ekim ayından aralık sonuna kadar 11 ili gezdik. 4 bin 58 kişiye ulaştık. Ardından 2011 etabını başlattık. Bu sene de 10 il gezdik. Çevre Günü etkinliği ile 2011 etabını da sonlandırmaktayız. Burada da 4 bin 500 kişiye ulaştık. İki etapta 8 bin 500 kişiye ulaşmış bulunuyoruz. Amacımız çevre bilincinin arttırılması. ‘Yarın Hava Nasıl Olacak’ isimli bir web sitemiz var. Buradan da iklim değişikliği ile ilgili bilgilere rahat bir şekilde ulaşılabilmekte. Gelecek sene de bu projeye devam etmek istiyoruz.”
İngiltere Halkla İlişkiler Birliği’nin verdiği mükemmellik ödülleri yarışmasına başvurduklarıın söyleyen Eda Gökay, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yarışmaya çeşitli kategorilerde başvuruyorsunuz. Biz de kurumsal sorumluluk kategorisinde ‘Yarın Hava Nasıl Olacak’ kampanyamızla başvurduk. Bizim projemiz kurumsal sorumluluk alanında birinci oldu. Büyük ödülü aldık. Bu da bizim için çok önemli.”
“Aygaz’dan yetkili kişiler bizi aradı. ‘İklim değişikliği ile ilgili proje yapacağız bize destek olabilir misiniz?’ diye sordular” diyen Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Sibel Sezer Eralp ise, “Biz de kabul ettik. Kapsamlı bir çalışma yaptık. Çocuklarımızın geleceği açısından iklim değişikliği çok önemli. Bu amaçla eğitimlerde gençleri hedef olarak alıyoruz. Gençlerin geleceklerini sahip çıkmalarını istiyoruz. Halka açık olan eğitimlere 5 yaşından 80 yaşına kadar kişi katılıyor. Okullar da olanlar ise daha organize. Öğrenciler görerek ve dokunarak iklim değişikliğinin nedenlerini ve soruçlarını öğreniyorlar. Görsel olduğu için çok etkileniyorlar. Bu da onların harekete geçmesini teşvik ediyor” diye konuştu.

‘SİHİRLİ KÜREYE DOKUN GELECEĞİ GÖR’

Proje eğitmeni Deniz Dinçel de, Kadıköy Belediyesi Otoparkı’nda 30 Mayıs ile 3 Haziran tarihlerinde yer alan Eğitim Çadırı’nda 09.00 ile 17.00 saatleri arasında “Yarın Hava Nasıl Olacak?” projesi kapsamında iklim değişikliklerinin nedenleri ve sonuçları anlattıklarını belirtip, “Ayrıca kullanılan sihirli kürede iklim değişikliklerinin sonuçlarını görerek ve dokunarak öğrenildiği eğitim çalışmasında, planetaryum düzeneği kuruldu, ‘Evrendeki Vaha’ adındaki üç boyutlu filmde dünyanın ne kadar özel bir gezegen olduğu izletildi” dedi.

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV