KRİTON CURİ PARKI GÖNÜLLÜ EVİ'NDE ÖYKÜ ATÖLYESİ

Bir şey yazmak istiyorsanız önce zamanı, sonra olayların nerede geçtiğini belirleyip olayların kimler arasında gerçekleştiğini saptamak gerektiğini vurguladı

13 Mart 2015 - 09:53
Bir şey yazmak istiyorsanız önce zamanı, sonra olayların nerede geçtiğini belirleyip  olayların kimler arasında  gerçekleştiğini  saptamak  gerektiğini vurguladı

Kriton  Curi parkı gönüllü evinde  Öykü Atölyesi  çalışması yapıldı.    Edebiyatçı  Başak Akıncı Öykü yazma teknikleri  hakkında  katılımcıları bilgilendirdi.
Bir şey yazmak istiyorsanız önce zamanı, sonra olayların nerede geçtiğini belirleyip  olayların kimler arasında  gerçekleştiğini  saptamak  gerektiğini vurguladı.  Akıncı,   “Siz kimsiniz ? sorusuna yanıt aranmalıdır. Kısaca yazan kişi köşkte büyümüşse köydeki yaşantıyı anlatabilmesi zordur. Araştırma yapması gerekir, birikimleri ile hikâyeyi yoğurmalıdır” dedi.  Füruzan’ın  “Parasız Yatılı” kitabından bir hikaye okuyup hikayedeki zaman, yer ve kişiler ve karakterlerini açıklayarak yazarın yazma tekniğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öykü yazarken her şeyin bir nedenselliğinin olması gerektiğinin altını çizen Akıncı, katılımcılarla  birlikte  bir  öykü  konusu seçerek, öykü yazma sürecini uygulamalı  olarak   örnekledi.
KRİTON CURİ  PARKI  GÖNÜLLÜLERİ: PLASTİK CERRAHİ SEMİNERİ
Doçent Doktor Ercan Cihandide, Kriton  Curi  Parkı  Gönüllü Evi’nde Plastik Cerrahi (Epion Plast) konulu  seminer verdi.  Bu cerrahi dalı estetik  plastik cerrahi, medikal estetik, saç ekimi, medikal  el ve ayak bakımı branşlarından  oluşmakta olup; estetik plastik cerrahide;  burun, göz kapağı estetiği, meme büyütme  ve küçültme, karın germe, liposakşın, saç ekme  işlemlerinin  yapıldığını belirtti.
Açıklamaları slayt eşliğinde yapan cerrah, kronik yara tedavileri hakkında bilgi verdi. Diyabetik ayak yaraları, bası yaraları (yatak  yaraları) venüz ve arteriyel ülserler , kapanmayan  cerrahi yaralar, birinci ve ikinci derece yanıklar için  tıbbi  tedavilerin yapılması gerektiğinin  altını çizdi. Daha sonra seminere katılanların  sorularını cevapladı.
 
 

 Popüler Müzik Korosu’na Büyük İlgi
Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri Popüler Müzik Korosu, Canan Sabah Erden’in şefliğinde 04 Mart’ta Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yetmişlerden günümüze gelen sevilen pop şarkılarını seyirciyle buluşturdu. Teatral şovla desteklenen konsere eserlerine yer verilen değerli söz yazarı Mehmet Teoman da katıldı.

Kasım 2014 tarihinde çalışmalarını sürdüren popüler müzik korosu, gerçekleştirdikleri konserde izleyicilerden çok yoğun ilgi gördü. Popüler Müzik Korosu,  dinleyicilerin yoğun isteği üzerine konserin tekrarını önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi 

ARŞİV