Kriton Curi'de öğrenciler için 'TAKI YAPIYORUZ'

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 13 Nisan Pazartesi günü gönüllüler ve mahalleliler bir araya gelerek elbirliğiyle takı yaptılar

30 Nisan 2015 - 11:28
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 13 Nisan Pazartesi günü gönüllüler ve mahalleliler bir araya gelerek elbirliğiyle takı yaptılar. Künye, kolye, bilezik, küpe gibi takılardan elde edilecek gelir öğrenci burslarına katkı sağlamak amaçlı kullanılacağından mahallelinin katkısı ve ilgisi oldukça fazla oldu. “Takı Yapıyoruz” etkinliğinin ilki mart ayında gerçekleştirilmişti.
Yapılan takılar, haziran ayında Kriton Curi Parkı’nda yapılacak geleneksel kapanış şenliğinde satışa sunulacak. Elde edilecek gelir öğrenci burslarına aktarılacak.

BİLİNÇALTI TEMİZLİĞİ
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 14 Nisan Salı günü Psikolog Kartal Özal, konusu “Bilinçaltı Temizliği” olan bir sunum yaptı. Özal, “Beynimizi susturamayız, onun ilgilenmesi gereken,  ilgi çekecek birçok şey bulmalıyız. Beynin iletişime geçmesi için kişilerin seviyesine inmek gerekir. Korku sonrası yaşanan travmalar stres bozukluğuna sebep olur, tedavi ise antidepresan kullanılarak yapılmalıdır. Dünyaya geldiğimiz günden itibaren elde ettiğimiz şey ruh ve maddedir. Bir kişi ne kadar az sır biliyorsa kendisi ile ne kadar barışıksa o kadar kendisine güveni sonsuz olur. Mutludur, huzurludur, yüksüzdür hafiftir. Duygu bedenindeki korku kaybolur buna karşın bilinç bedenindeki korkular kalıcıdır. Bu nedenle insanların komplekslerinden arınması gerekir.” şeklinde konuştu.

NUTUK’U YORUMLADI
15 Nisan Çarşamba günü ise Eğitim Danışmanı Ayşen Arıç, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük eseri “Nutuk” u yorumladı. Kemalizmin “vatanseverlik ve milliyetperverlik” olarak iki kelimeyle özetleneceğini ifade eden Arıç, “Balkan savaşları, Balkanlar’daki Osmanlıya bağlı pek çok ülkenin bağımsızlığını kazanmasına sebep olmuştur. Pek çok vatandaşımız acılarla yoğrulmuştur. Bu sırada Edirne’de Mustafa Kemal ve Talat Paşa, İttihat ve Terakki’yi kurar, daha sonra Enver Paşa ve Cemal Paşa bu olaya katılır. Meşruriyeti kabul ettirmek yeterli değildir. Yabancı güçler pay peşindedirler, çeşitli cephelerde savaşlar başlar.” şeklinde konuştu. Arıç, “Kurtuluş Savaşını ve Balkan Savaşını iyi anlarsak Nutuk’u çok iyi anlarız”  diyerek sözlerini tamamladı.

ARŞİV