Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde afetler konusunda bilinci arttırmak amacıyla bir brifing verildi
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Afet Komitesi ile Çevre ve Hayvan Hakları Komitesi, mahalleli ve gönüllülere brifing verdi.
Afet Komitesi Başkanı Erdinç Karaş toplumda “afet bilincini” yerleştirmek için ilk olarak okullarda afet eğitimine başladıklarını, bu eğitimlerin yetkili uzmanlar tarafından verildiğini anlattı. Ayrıca Mustafa Nazmi Ersin Camii’nde Cuma namazı öncesi halka deprem, yangın ve ilk yardım konularında slayt eşliğinde bilgi verildiğini, 450 adet afet bilinci kitabı dağıtıldığını, 19 Mayıs mahallesine iki adet deprem konteynırının kazandırıldığını belirtti. Karaş, bu hizmetleri yaparken Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü,19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı ve Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi ile ortak çalışma yaptıklarını vurguladı.
Daha sonra Çevre ve Hayvan Hakları Komitesi’nin yaptığı etkinlikleri komite adına Yusuf Keşli anlattı. Hayvan Barınağına giderek ilaç, kuru mama, havlu, battaniye, gazete gibi ihtiyaç malzemelerini götürdüklerini söyleyen Keşli, Baytur sitesindeki çöp ve çevre atıkları problemini nasıl çözdüklerini anlattı. Brifing sonunda mahalleli bu konularda aydınlatılmış oldu.
KARİZMA NEDİR?
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nin bir başka konuğu ise Danışman Mirat Anadol oldu. Anadol, “karizmanın insan üzerindeki etkilerini” anlattı.
Sözlerine “Karizma nedir?” sorusuyla başlayan Anadol, en basit tarifini “İnsanın genel sunuş satması” olarak değerlendirdi. Anadol, hayvanların da karizmalarının olduğunu belirtti. Bu tür kişilerde çekicilik, diğerlerini etki altına alma, yetenekli ve kişisel güce, Atatürk gibi efsanevi “kaliteye” sahip olma, istisnai güç sahibi olmanın önemli unsur olduğunu ifade etti. Anadol “ Bu kişilerin problem çözücü, etrafına karşı duyarlı, etkin beden dilini kullanma, göz kontağı kurabilme özelliklerini kendisinde toplamış olmasıdır” dedi.