Kriton Curi'de Anma ve Seminer

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nin kuruluşundan bugüne gönüllü evine hizmet veren yaşamını yitiren tüm gönüllüler bir etkinlikle anıldı

31 Mart 2016 - 17:41
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nin kuruluşundan bugüne gönüllü evine hizmet veren yaşamını yitiren tüm gönüllüler bir etkinlikle anıldı. Yaşamını kaybedenlerin slaytlar eşliğinde anlatıldığı etkinliğe aileler de katıldı. Aileler kaybettikleri yakınlarına ait anıları anlatarak konuklarla paylaştılar. Anma sonunda misafirlere helva ve lokma ikram edildi.

İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde “0-6 Yaş İşitme Engelli Çocuk ve Aile Eğitiminin Önemi” konulu söyleşi yapıldı. Çocuk Eğitim Derneği işaret dili öğretmeni Funda Döğer ve dernek genel sekreteri ve işaret tercümanı Melike Argiş slayt eşliğinde 0-6 yaş grubu işitme engelli çocukların eğitimine dair bilgi verdi. Melike Argiş işaret dilinin engelliler için çok önemli olduğunu belirterek bu eğitimin mutlaka 0-6 yaş arasında verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İSLAMİYET KONULU SÖYLEŞİ
Kozyatağı Modern Camii din görevlisi Hulusi Vurucu, Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde  “İslamiyet Sevgi Dini” konulu söyleşinin konuğu oldu. Allah ve Peygamber sevgisi, aile sevgisi, hayvan sevgisi, tabiat sevgisi üzerine konuşan Hulusi Vurucu “İslamiyet’te dört tane S vardır, bunlar sevgi, saygı, sadakat ve sabırdır; bunların hiç birini ihmal etmemek gerekir” dedi.

ARŞİV