Kriton Curi'de 'antik kentler' gösterisi

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Görsel Etkinlikler Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız’ın hazırladığı “Antik Kentlerimiz” konulu slayt gösterisi yapıldı.

28 Ocak 2016 - 12:04
Kriton  Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Görsel Etkinlikler Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız’ın hazırladığı “Antik Kentlerimiz” konulu slayt gösterisi yapıldı. Gösteride  dünya mirası listesine girmiş Efes, Aspendos, Alacahöyük, Halikarnasos, Hiyarapolis, Nemrut, Side, Sümela gibi bir çok antik eserler konuklar tarafından ilgi ile izlendi.

KİTAP OKUMA GÜNÜ
Kriton Curi Parkı  Gönüllü Evi’nde Edebiyat öğretmeni Başak Akıncı ile gönüllüler Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu  Madonna” eserinin kritiğini yaptı. Gönüllüler bir ay önceden alıp okuduğu  Kürk Mantolu Madonna  kitabındaki   karakterleri  interaktif  olarak  analiz edildi. Eser hakkında yorumlar yapıldı. Başak Akıncı gönüllülerin kitaba olan ilgisinden çok memnun olduğunu belirterek 29 Şubat’taki okuma gününe Küçük Prens adlı kitabı okuyarak gelmelerini istedi.

MEVLANA’YI ANMA
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri kendi evlerinde Eğitimci Ayşen Arıç ile “Mevlanayı Anma ve Anlama” konulu bir söyleşi düzenledi. Arıç: “İslam dininde müzikle din uygulamasının birleştiği ilk uygulama Mesneviliktir. Tanrı aşkı Mesneviliğin genel temasıdır. Mevlanaya göre ruh tanrıdan geldiği için bedende mutlu değildir. Yaşanan acılar tanrıya dönme çabasıdır” dedi. 


ARŞİV