Kriton Curi'de engelsiz şenlik

Kriton Curi Parkı amfisinde yapılan Engelli Şenliği’nde 15 adet manuel, bir adet akülü ve bir adet de teknik donanıma sahip akülü sandalye sahiplerine teslim edildi

26 Haziran 2015 - 10:27
Kriton Curi Parkı amfisinde yapılan Engelli Şenliği’nde 15 adet manuel, bir adet akülü ve bir adet de teknik donanıma sahip akülü sandalye sahiplerine teslim edildi. 
Şenliğe, Boccia Türkiye Engelliler Milli Takımı oyuncuları ve antrenörleri Nihat Yılmaz ve Metin Sabancı, engelliler okulu öğrencileri ile mahalleli ve gönüllüler katıldı. 
Gönüllü Evi Başkanı Serap Karakan açılış konuşmasını, Kadıköy Belediyesi meclis üyeleri Sevil Feray Tos ve Canan Akçınar ile birlikte yaptı. Feray Tos, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun selamlarını getirdiğini belirterek engelliler adına yapılan tüm çalışmalara başkanın tam destek verdiğini vurguladı.
Kendisi de engelli olan kurumsal ve kişisel gelişim uzmanı Levent Mitkat, yaptığı konuşmada “Engellilik bu ülkenin kanayan yarasıdır.” dedi. 
Daha sonra özel eğitim öğretmeni Sibel Baynur “Her birey biriciktir” dedi ve engellilerin zihinsel işlevlerine göre nasıl eğitildiklerini anlattı.
Polonya’da Dünya Kupası Olimpiyatları’na katılacak olan engelli sporcu Bilgin Can’a özel ve teknik donanımlı akülü sandalye armağan edildi.

 


ARŞİV