Kriton Curi'de faydalı bilgiler

Kriton Curi Parkı Gönüllü evinde “Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerji” konulu söyleşi yapıldı

07 Nisan 2016 - 16:30
Yenilenebilir Enerji Semineri
Kriton Curi Parkı Gönüllü evinde “Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerji” konulu söyleşi yapıldı. Söyleşiye katılan Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Birliği Başkanı Tanay Sıdkı Uyar, enerjide tek kaynağın güneş olduğunu ve herkese eşit ulaştığını söyledi. Yüzde yüz yenilenebilir enerjiler sayesinde çevreyi kirletmeyen enerji üretilebileceğini vurgulayan Uyar, bu tür enerji üretilen dünya örneklerini anlattı. Dalga enerjisi sayesinde ucuz elektrik üretebildiğine dikkat çeken Uyar, yenilenebilir enerji ile kömüre, petrole, nükleer enerjiye ihtiyaç kalmadığını söyledi.

Evde Pratik Bilgiler
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’ne Yemek Uzmanı, TV yemek programcısı Ayşe Tüter konuk oldu. Mutfak ve ev temizliğinde pratik uygulamalar konusunda bilgi veren Tüter ketçap, mayonez, salça , turşu yapımını anlattı. Pişirme teknikleri hakkında da bilgi veren Tüter katılımcıların sorularını yanıtladı.

3 Yöre 3 Sanatçı
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Müzik Komitesi’nin düzenlediği “3 Yöre 3 Sanatçı” konulu söyleşi yapıldı. Söyleşide TRT’de 30 yıl görev alan 200’den fazla bestesi olan Rüstem Avcı, Balkan müziklerini ve kültürünü anlattı. Sazıyla yöreden örnek türküleri seslendirdi.
Üç ciltlik Elazığ- Harput Müzik kültürü adlı kitabı bulunan Araştırmacı, Yazar Şemsettin Taşbilek ise önce “Kar mı yağmış şu Harputun başına” türküsünü seslendirdi, ardından da Harput müzik kültürünü anlattı.

Kuzey ve Güney Afrika Slayt Gösterisi
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Kuzey ve Güney Afrika’nın yaşam ve kültürünü konu alan slayt gösterisi yapıldı. Moritanya, Cezayir, Libya, Mısır, Sudan, Gana, Zanzibar’ın yaşam biçimleri, kültürel yapıları anlatıldı.

ARŞİV