Kriton Curi'de sağlık söyleşisi

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 10 Şubat Pazartesi günü Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Dr. Nilüfer Ünal, “baş dönmesi ve kulak çınlaması” hakkında izleyicilere doyurucu bilgiler aktardı.

27 Şubat 2014 - 13:18
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 10 Şubat Pazartesi günü Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Polikliniği’nden gelen Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Dr. Nilüfer Ünal, “baş dönmesi ve kulak çınlaması” hakkında izleyicilere doyurucu bilgiler aktardı.
Baş dönmesinin; orta ve ileri yaşlarda sık görülen önemli bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Dr. Ünal, Vertigo’nun (baş dönmesi), orta kulakla, nöroloji ve damar tıkanıklığı ile yakından ilgisi olduğunu vurguladı.
Kulakta bozulan her şeyin örneğin iç kulak tansiyonunun, orta kulakta kristallerin yer değiştirmesinin, hatta kulak kirinin bile baş dönmesi nedeni olduğunu vurgulayan Dr. Ünal, bunun dışında beyinde oluşan tümörlerin, kolesterolün yüksek olmasının, alkol kullanımının, aç kalmanın, öğün atlamanın, boyunda oluşan kireçlenmelerin, orta kulak iltihabının, stresin, aşırı şekilde öne eğilmelerin ve şeker hastalığının da baş dönmesine neden olabileceğini ifade etti. Dr. Nilüfer Ünal, tedavi yöntemleri üzerinde de durdu ve bu rahatsızlıkları yaşayan konuklara tavsiyelerde bulundu.
Tedavi yöntemleri arasında sağlıklı teşhis konulmasının çok önemli olduğunu belirten Dr. Ünal, bunun için MR, Tomografi, kan sayımı analizi, Dobler çekilmesi ve kan şekerinin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.
Söyleşi, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Gönüllü Başkanı Serap Karakan da Dr. Nilüfer Ünal’a teşekkür etti ve günün anısına çiçek verdi.

ARŞİV