Kriton Curi'de 'Toplumsal Eşitlik' konuşuldu

Kadıköy Belediyesinin Toplumsal Eşitlik Birimi sorumluları Yonca Güneş Yücel ve Bilge Güler, birimin hedeflerini ve amaçlarını açıklamak üzere Kriton Curi Parkı Gönüllüevi’nde sunum yaptı

24 Kasım 2016 - 15:55

Kadıköy Belediyesinin Toplumsal Eşitlik Birimi sorumluları Yonca Güneş Yücel ve Bilge Güler, birimin hedeflerini ve amaçlarını açıklamak üzere Kriton Curi Parkı Gönüllüevi’nde mahalleliye ve gönüllülere bir sunum yaptı.
Toplumsal cinsiyet, yaşlanma, gençlik, çocuk, engelsiz yaşam, göç, ayırımcılık, kent yoksulluğu konularında öneriler ve çözümler hakkında detaylı bilgi veren konuşmacılar toplumsal eşitliği güçlendirmek için toplumun tüm kesimlerinden geri bildirim veri datalarını oluşturmak gerektiğinin altını çizdiler. Bu nedenle halkın deneyimlerini, Kadıköy Belediyesi, STK’lar, muhtarlar ve gönüllü evleri ile paylaşmasının önemine dikkat çektiler.
Yaşlıların maddi ihtiyaçlarını devlet ve belediyeler karşılarken manevi desteğin gönüllü evleri ile sağlandığını belirten Yonca Güneş Yücel ve Bilge Güler “Toplumsal eşitliği geliştirmek ve sağlamak için gönüllü evleri ile daha sık buluşarak projeler üretmeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇAĞIN HASTALIĞI DİYABET
Kriton Curi Parkı Gönüllüevi ile Kalamış Lions Kulübü’nün birlikte düzenlediği “Çağın Hastalığı Diyabet” adlı sunum, İç hastalıkları uzmanı Dr Erdal Tuncer tarafından Kriton Curi Parkı Gönüllüevi’nde gerçekleştirildi.
Tuncer, “65 yaş üstü yaşlılık diyabetidir. Vücuda alınan gıdaların tümü şekere dönüşür. Şekeri dengeleyen hayati organ pankreastır, zedelenince kendini toparlayamaz. Şeker hastalığı Tip1 ve Tip2 olmak üzere ikiye ayrılır, Tip1 doğuştan başlar, Tip2 ise sonradan gelişir ve diyabetlerin yüzde 90’ını kapsar. Gizli şeker çok tehlikelidir” diyerek hastalık hakkında bilgiler verdi.
Terleme, ellerde titreme, uyku, sürekli kilo kaybı, bulanık görme, çok su içme, sık idrara çıkmanın diyabetin belirtileri olduğunun altını çizen Dr. Erdal Tuncer “Şekeri önlemek için sağlıklı beslenmek, spor yapmak, yürüyüş yapmak gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.


ARŞİV