Kriton Curi'de yoğun bir hafta

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 17-20 Şubat tarihleri arasında 4 gün art arda yoğun etkinlikler yapıldı.

19 Mart 2014 - 11:16
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 17-20 Şubat tarihleri arasında 4 gün art arda yoğun etkinlikler yapıldı.
Etkinliklerin ilkinde, 17 Şubat Pazartesi günü kalabalık bir gönüllü topluluğu, iğnesiz, ipliksiz ve dikişsiz peluş yastıklar yaptılar. Bazı gönüllüler de getirdikleri yün ve şişlerle örgü yaptılar. Gönüllüler, üretilen bu ürünleri, huzur evlerindeki, yurtlardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.
 
BELEDİYE BİRİMLERİ TANITILDI
18 Şubat Salı günü, Gönüllü Evi’nde, slayt gösterisi ile “Kadıköy Belediye Birimleri tanıtımı” yapıldı. Gönüllülere ve mahalle sakinlerine görsel olarak bilgiler aktarıldı. Önemli birimleri; 23 gönüllü evi, mahalle kitabevleri, Koordinasyon Atık Yönetim Merkezi, Beton Test Laboratuvarı, Deprem testi ve rapor verme merkezi, sosyal tesisler, Geçici Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, gençlerin spor yapabileceği gençlik spor merkezleri ile Çocuk ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında bilgi verildi ve bu birimlerin Kadıköy’ü ayrıcalıklı kıldığı detaylı bir şekilde anlatıldı.
 
'AİLE İÇİ  İLETİŞİM' SEMİNERİ
19 Şubat Çarşamba günü de Prof. Dr. Günseli Malkoç, “Aile İçi İletişim-Duygularımız” konulu bir söyleşi yaptı. Prof. Dr. Malkoç, duygularımızı karşı tarafa doğru bir şekilde aktarabilmek için söz dağarcığımızı oluşturmak ve geliştirmek zorunda olduğumuzu vurguladı.
 
FİLM GÖSTERİMİ
20 Şubat Perşembe günü yine Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Engelliler Komitesi’nin düzenlediği “Benim Sol Ayağım” adlı film gösterimi vardı. Doğuştan engelli olan bir genç olan ChristyBrown’un sol ayağı ile neleri başardığını, bu başarıda onu tedavi eden doktorun ona karşı gösterdiği ilgi ve çabanın çok büyük payı olduğunu, bu sayede konuşmayı ve sol bacağı ile resim yapmayı başarabildiğini anlatan filmde engelli Christy’nin Mary Karl’la evlenerek mutlu olması, filmi izleyenleri hem duygulandırdı hem de mutlu etti.
Gönüllü Başkan Serap Karakan da 4 gün ardı ardına yapılan söyleşi ve gösterilere katıldı ve Gönüllü Evi’ne katkıda bulunan konuşmacılara ayrı ayrı teşekkür etti..

ARŞİV