Körmükçü Erenköylülerin konuğuydu

Erenköy Gönüllüleri, Dünya Tiyatrolar Haftası’nda ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Hazım Körmükçü’yü konuk etti

16 Nisan 2015 - 16:23
Erenköy Gönüllüleri,  Dünya Tiyatrolar Haftası’nda ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Hazım Körmükçü’yü konuk etti
 

 

Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesinin Dünya Tiyatrolar günü etkinlikleri çerçevesinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği söyleşinin konuğu tiyatro ve sinema sanatçısı Hazım Körmükçü’ydü. Darülbedayi’nin önemli oyuncularından Hazım Körmükçü’nün torunu olan sanatçı, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde öğrenciyken profesyonel tiyatro hayatına Turan Oflazoğlu’nun “Genç Osman” oyunuyla adım attığını ve günümüze kadar birçok tiyatro ve sinema filminde rol aldığını anlattı. Tiyatro oyunculuğunun dünyada en zor mesleklerden biri olduğunu belirten Hazım Körmükçü, “sahnede sabır vardır, aşk vardır, görgü kuralları vardır, yetenek vardır, sahnede pişer ve olgunlaşırsınız, o yüzden sahne tozu çok önemlidir, sahne üzerinde görev alan kişinin sokaktaki diğer insanlardan kalbi çok daha fazla atıyor, beyni çok daha fazla yoruluyor, tiyatro oyunculuğu seyirciye “pardon” deme şansınızın olmadığı bir iş, bizim yaptığımız işte algı, zeka ve kıvraklık ve empati kurmak çok önemlidir.” dedi. Mesleki yaşamında biriktirmiş olduğu anılarını, başından geçen ilginç olayları, okul dönemlerini, yaşamda gözüne takılanları, kendi mizah anlayışı ile anlatan Hazım Körmükçü, samimi ve içten sunumuyla, seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.
 
DOWN CAFE’YE ZİYARET
Erenköy Gönüllüleri Sosyal Komitesi ise Şişli Belediyesi’nin önderliğinde birkaç yıldır faaliyet gösteren Mecidiyeköy’deki Down Cafe’yi ziyaret etti.
Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği’nin açtığı kafede 23 down sendromlu genç hizmet elemanı olarak çalışıyor; gönüllü anneler de onlara yardımcı oluyor. Her gün dönüşümlü olarak çalışan bu 23 genç; hem kendilerini ifade edebiliyor, hem de tüketici konumdan üretici konuma geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor. Ulaşımı oldukça rahat olan bu kafede her gün kahvaltı  ve öğle yemeği servisi yapılıyor.

ARŞİV