Kösedağı Kurbağalıdere'yi sordu

CHP’li meclis üyesi Mesut Kösedağı, Kurbağalıdere’yi İBB Meclis gündemine taşıdı. CHP'li meclis üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin selden zarar gören vatandaşlara yardım etmesini talep etti

09 Ekim 2015 - 09:29
CHP’li meclis üyesi Mesut Kösedağı, Kurbağalıdere’yi İBB Meclis gündemine taşıdı. CHP'li meclis üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin selden zarar gören vatandaşlara yardım etmesini talep etti

CHP’li İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, Kurbağalıdere sorununu bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine taşıdı. Geçtiğimiz ay Kurbağalıdere’nin taşması sonucu yolların göçtüğünü, ev ve iş yerlerini su bastığını hatırlatan Kösedağı, “Su baskınlarına yetişme oranında maalesef İstanbul İtfaiyesi ve İSKİ yetersiz kalmıştır. İSKİ, bazı vatandaşların evindeki suyu tahliye etmek için üç gün sonraya randevu vermiştir” dedi. İstanbul’un şiddetli yağmurdan sonra yine sele teslim olacağını söyleyen Kösedağı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ yetkililerinin yanıtlaması talebiyle şu soruyu sordu: “Kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde Kurbağalıdere her yağmurda taşacak mıdır? Kamuoyunda da merakla beklenen Kurbağalıdere ıslahı çalışmaları İSKİ’nin programına göre ne zaman bitirilecektir? Her yağmur yağdığında tıkanan E-5, D-100 gibi yollarda, bu taşkınları engellemek için Kara Yolları Genel Müdürlüğü’yle ortak bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

“MADDİ ZARAR KARŞILANSIN”
128 Üyeli CHP İBB Meclis Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı içerisinde İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşların yaşadığı maddi zararlarını araştırıp bu zararların giderilmesini talep etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarında İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB CHP Grup Başkan Vekil Yardımcısı Eyüp Birgün, İBB CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, İBB CHP Grup Sekreteri Handan Kantar, İBB CHP Grup Saymanı Özgür Aydın, İBB CHP Grup Üyesi ve Basın Sözcüsü Ümit Yurdakul, İBB CHP Grup Üyeleri Ayşegül Okumuş Görgü ve Servet Baylan imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergede: “Eylül ayı içerisinde İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın maddi zararlarının araştırılarak ve gerekli çalışma yapılarak İBB tarafından bu zararların giderilmesi talebimizin Başkanlığa havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

ARŞİV