‘Kütüphanecilik Haftası' Kadıköy'de kutlandı

49. Kütüphanecilik Haftası’nda Aziz Berker Kütüphanesi’nde düzenlenen seminerde, iki yeni kavramla tanışma şansı bulduk.

27 Mart 2013 - 16:26

Mustafa SÜRMELİ

49. Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla Kadıköy’de de bir dizi etkinlik düzenlendi. Kadıköy Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi de Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla etkinliklere ev sahipliği yaptı. Yapımına 1966 yılında başlandıktan sonra 23 Nisan 1969 tarihinde Kadıköy İlçe Halk Kütüphanesi adıyla hizmete açılan, 23 Nisan 1971 tarihinde de Kütüphaneler İl Genel Müdürü Aziz Berker’in adını alarak Kadıköy’ün uzun yıllar eğitim ve kültür hayatına yön veren bir merkezi haline gelen Kadıköy Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi 49. Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla minikleri ağırladı. Kadıköy Osmangazi Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri düzenlenen etkinlik kapsamında, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berat Bir’in konuşmacı olarak yer aldığı “Bilgi Toplumunda Başarılı İnsan Modeli” konulu seminere katıldı.

BU KAVRAMLARI DUYMUŞ MUYDUNUZ?
Doç. Dr. Berat Bir’den bol bol tavsiyeler alırken, bilgi, farkındalık, inanmak ve kendine güven, bilgiyi kullanmak kavramları konusunda bilgilendirilen öğrenciler sorularla merak ettikleri konularda bilgi almayı da ihmal etmediler.
Üniversiteden öğrencilerinin de katıldığı seminerde Doç. Dr. Berat Bir, iki yeni kavram hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Doç. Dr. Bir, günümüz çocuk ve gençlerinin gelişiminde dijital teknolojinin de katkılarının yoğun olduğunu vurgularken, ‘dijital yerli’ kavramının, bilgisayar ve gelişen iletişim ve bilgi ortamında yoğun şekilde yer alan günümüz çocuk ve gençleri için kullanıldığını ifade ederken, ‘dijital göçmen’ kavramının da genel anlamda bilgisayar ile geç taşıma imkânı bulan orta yaş kuşağı ifade ettiğini söyledi.
Seminer sonrası Kadıköy Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fikriye Önkılıç, Doç. Dr. Berat Bir’e hediyesini taktim etti. Seminerden memnun kaldıklarını söyleyen öğrenciler, daha sonra toplu fotoğraf çektirdiler.

ARŞİV