Kurbağalıdere için imza kampanyası

Kadıköy Kent Dayanışması ve Yoğurtçu Parkı Forumu, Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmalarının kısa zamanda tamamlanıp halkın hizmetine açılması için change. org’da imza kampanyası başlattı

26 Haziran 2015 - 09:57
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy’ün en temel sorunlarından biri haline gelen Kurbağalıdere, sıcak havalarda hem çevreye kötü koku saçıyor hem de sel baskını riski yaratıyor. 23 Haziran Salı günü yağan yağmurdan sonra vatandaşlara zor anlar yaşatan Kurbağalıdere için vatandaşların ve mahalle dayanışmalarının tepkisi sürüyor. Geçtiğimiz Mart ayında topladıkları imzaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teslim eden Kadıköy Kent Dayanışması ve Yoğurtçu Parkı Forumu bir kez daha imza kampanyası başlattı. “Kadıköy halkının sağlığını tehdit eden Kurbağalıdere’nin ıslah çalışması bir an önce tamamlansın” başlığı ile başlatılan imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kurbağalıdere ıslah çalışması sırasında yapılan proje yanlışlıkları, Kadıköy halkının sağlığını ve can güvenliğini tehdit etmektedir. Mevcut inşaatın ve şantiye çalışmaların yerinde yapılacak incelemesinden de görüleceği gibi, İBB müteahhidinin ıslah projesini mühendislik kurallarına uygun biçimde, iş güvenliğini ve insan sağlığını gözeterek yapacağı konusunda Kadıköylüler, büyük bir güvensizlik ve endişe taşımaktadır.”

HASTALIK RİSKİ SÜRÜYOR
Kampanya metninde Kurbağalıdere’den kaynaklanan sağlık sorunlarının da altı çiziliyor. “Açık bir kanalizasyona dönüşen Kurbağalıdere’den kaynaklanacak sağlık sorunları sadece çevre halkını değil, Bostancı’dan Moda’ya kadar deniz kıyısındaki tüm Kadıköylülerin sağlığını tehdit etmektedir” ifadelerinin yer verildiği açıklamada, proje gecikmesinden kaynaklanabilecek sorunlardan İBB’nin sorumlu olacağı belirtiliyor.

İBB’ YE 3 ÖNERİ
Tüm Kadıköylüleri imza kampanyasına katılmaya çağıran Kadıköy Kent Dayanışması ve Yoğurtçu Parkı Forumu, Kurbağalıdere ıslah çalışmasının sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne üç öneri sunuyor:
1- Öncelikle, müteahhit tarafından kırılmış olan eski Atık Su Kuşaklama Hattı, yeni proje gerçekleşene kadar çok acil olarak onarılmalı ve kanalizasyon suyunun dereye akması engellenmelidir.
2- Kurbağalıdere genişletme çalışması için planlanan kazık çakma işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirilmeli, güzergâh üzerinde bulunan binaların zemin kayma ve yıkılma riski ortadan kaldırılmalıdır.
3- Mevcut atık su projesinde yukarıdan gelen hattın Kuşdili Çayırı’ndan geçerek karakolun önündeki şafta bağlandığı görülmektedir. Bu şaft ile Moda kolektörü arasındaki bağlantı, bilimsel itme yöntemi kullanılarak, Yoğurtçu Parkı Caddesi’nin altından geçilerek yapılmalıdır.
İmza kampanyasına change.org internet sitesinden ulaşılabiliyor.

ARŞİV