Kurbağalıdere Köprüsü yıkılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla Fikirtepe’deki Kurbağalıdere Köprüsü yıkılarak yenisi yapılacak

21 Aralık 2017 - 13:25

Islah çalışmalarının sürdüğü Kurbağalıdere’de tadilat ve yıkım işlemleri sürüyor. Eski köprüler yıkılarak yenileri yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda yıkılan Recep Peker Köprüsü’nün ardından şimdi de Fikirtepe’deki Kurbağalıdere Köprüsü yıkılacak. Yıkım işlemleri nedeniyle köprü araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre, İBB Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, kentsel dönüşümün devam ettiği Fikirtepe’de, yetersiz kalan ve trafik sıkışıklığına neden olan Kurbağalıdere Köprüsü’nü Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTK) kararıyla yenileyecek.

 Trafik akışı bir gidiş, bir geliş olarak hizmet veren Kurbağalıdere köprüsü, yıkılarak 2 gidiş 2 geliş olarak yeniden yapılacak.

 Fikirtepe’nin Salı Pazarı ve Kadıköy ile bağlantısını sağlayacak yeni köprünün 90 günde tamamlanarak Mart ayı sonunda hizmete alınması planlanıyor. Bu süre içinde araç trafiği Yıldırım Sokak üzerinden Hızırbey Caddesi ve Uzunçayır Yolu ile sağlanacak.Bu projeyle trafik sirkülasyonunun daha rahat sağlanması hedefleniyor


ARŞİV