Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı

Zabıta Müdürü Hakkı Aydın, Kadıköy Belediyesi zabıtasının bayram boyunca denetimlerini sürdüreceğini, kurallara uymayanlar hakkında işlem yapacağını kaydetti.

12 Ekim 2012 - 08:40
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kadıköy’de bayram hazırlıkları sürüyor. Zabıta Müdürü Hakkı Aydın, Kadıköy Belediyesi zabıtasının bayram boyunca denetimlerini sürdüreceğini, kurallara uymayanlar hakkında işlem yapacağını kaydetti.
 
Kadıköy’de kurban hazırlıkları başladı. Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Aydın, Kadıköy Belediyesi zabıtasının bayram boyunca denetimlerini sürdüreceğini, kurallara uymayanlar hakkında işlem yapacağını belirttiği açıklamasında, istenmeyen aşamaya gelmeden gerekli tedbirlerini aldıklarını söyledi ve ekledi: “Halkımızdan ricamız. Kadıköy gibi seçkin bir ilçede sokakta hayvan kesilmemesi, kesilen hayvanların sakatatlarının dışarıya gelişigüzel bırakılmamasını istiyoruz.”
 
10 EKİM İTİBARİYLE GİRİŞ İZNİ VERİLDİ
Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Aydın, Kurban Bayramı boyunca sürdürülecek çalışma programını yaptıklarını anlattığı açıklmasında, Kadıköy’de Koşuyolu Mahallesi, İbrahimağa mevkiinde D-100 karayolu kenarında belirlenen yerde hayvan satışı yapılacağını söyledi. Kadıköy’de hijyenik koşulları yerine getiren 13 adet yere kesim yapılabilir izni verdiklerini belirten Aydın, “Bayram boyunca tüm ekiplerimiz görevde olacak. Kontroller aralıksız sürecek. Kurallara uymayanlar, hayvanı dışarıda kesenler ve eziyet edenlere Kabahatler Kanunu gereğince işlem yapılacak. Biz konu bu aşamaya gelmeden tedbirlerimizi aldık. Satış yerinde de karantina bölgesi oluşturduk. Veteriner Müdürlüğü ile birlikte gerekli düzenlemeler yapıldı. Her hayvanın menşei belgesinin olması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi menşei belgesi olmayan hayvanları şehre sokmayacak. Biz de satış yerinde bu kontrolleri ayrıca yapacağız” diye konuştu.

ARŞİV