Kurban satış yeri belli oldu

Kadıköy’de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi. Kadıköy Belediyesi Zabıta ve Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri bayram sonuna kadar denetimlerini sürdürecek

10 Eylül 2015 - 14:59
Kadıköy’de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi. Kadıköy Belediyesi Zabıta ve Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri bayram sonuna kadar denetimlerini sürdürecek

Erhan DEMİRTAŞ
Kurban Bayramı öncesi Kadıköy’de hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl Kadıköy’de kurban satış alanı Göztepe’de bulunan Çocuk Esirgeme Kurumu arazisi olarak belirlendi. Kadıköy’de kurban satışının yapılması için uygun kamu arazisinin olmadığını ve Kurban Komisyonu’nda Kadıköy’de kurban satış alanı kurulmaması için olumsuz oy kullandığını söyleyen Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya, olumsuz oy kullanmasına rağmen Kadıköy İlçe Müftülüğü’nün Çocuk Esirgeme Kurumu arazisinin kurban satış alanı olarak belirlediğini ifade etti.
“Geçtiğimiz yıl Kadıköy’de kurban satış yeri vermedik ama 22 noktada kesim yeri belirledik. Buna rağmen sadece 8 şikayet aldık” diyen Çetinkaya, Zabıta,Veterinerlik ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bayram sonuna kadar çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Kaçak hayvanların yakalanması için de ekiplerin hazır olduğunu söyleyen Çetinkaya “Bayram sonrasında atıkları temizleyerek, araziyi uygun koşullarda dezenfekte edeceğiz” dedi.
HER GÜN DENETİM YAPILACAK
Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan, müdürlüğe bağlı ekiplerin bayram sonuna kadar denetimlerini sürdüreceği bilgisini paylaştı. Kurban satış alanında her gün rutin denetimlerin yapılacağını söyleyen Aslan, hasta ve kaçak hayvanlar için karantina alanı oluşturulduğunu da belirtti.
NELERE DİKKAT ETMELİ?
Kurban alırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığı, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şekilde kurban alabilmesi için gerekenleri şu şekilde sıraladı: Kurbanlık için satın alınan hayvanın kulaklarında küpe olmalı, sağlıklı ve besili olmalı, büyükbaş hayvanların pasapotları olmalı, dişi hayvanların gebe olmamasına dikkat edilmeli, büyükbaş hayvanlar iki yaşını doldurmuş olmalı.
USÜLSÜZ KESİMLERE CEZA
Kurbanlarını cadde, sokak, park, meydan ve otoban kenarlarında ve ilan edilen kesim yerleri dışında kesenlere Kabahatler Kanunu, Çevre Kanunu, Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu ve Hayvanaları Koruma Kanunu’nun ilgili maddelerine göre para cezası uygulancak. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre; emre aykırı davranmaktan 140 TL para cezası, tahsis edilen yer dışında  hayvan kesen veya kesilen hayvan atıklarını sokağa bırakan kişiye 69 TL idari para cezası uygulancak. 2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre her türlü atık ve artığı çevreye zarar verecek şekilde alıcı ortama vermek, depolamak, taşımak, uzaklaştırmak ve benzeri faaliyetlerde bulunan tüzel kişiler için 31 bin 062 TL, gerçek kişiler ise 775 TL para cezası ödeyecek.

ARŞİV