Kuşdili Çayırı Yeşil Alan Olmalı Yürüyüşü

Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri, hem imza kampanyası başlattılar hem de 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak yürüyüşün hazırlığına devam ediyorlar.

02 Mayıs 2013 - 14:53
Kuşdili Çayırı’na AVM yapılmaması, eskiden olduğu gibi yeşil alan olması için mücadelesini sürdüren Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri, hem imza kampanyası başlattılar hem de 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak yürüyüşün hazırlığına devam ediyorlar. 
 
Gül SÖKMEN
 
Doğal SİT alanı olan Kuşdili Çayırı’na (eski Salıpazarı), İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çok katlı devasa bir alışveriş merkezi (AVM) yapılmak isteniyor. Danıştay’ın “Yeşil alan” kararına rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı onandı.
Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri, odalar ve diğer sivil toplum örgütleri ile de işbirliği yaparak, Kuşdili Çayırı’nın yeşil alan olması, betonlaşmaması için bir dizi etkinlik yapıyor. “Kadıköy bizimdir, tüm Kadıköylüler olarak giderek artan betonlaşmaya karşı yeşil alanlar yaratıp çevremize sahip çıkalım” sloganıyla harekete geçen Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri, haftanın üç günü, Salı günleri yeni Salı pazarına kalkan servislerin olduğu yerde (itfaiyenin yanında) saat 13.00’ten itibaren, Çarşamba günleri saat 16.00’dan itibaren Bahariye Caddesi girişinde, Cumartesi günleri de Kadıköy çarşı meydanında imza topluyor. Bu güne kadar 3 binin üzerinde imza toplandı.
 
YÜRÜYÜŞ 11 MAYIS’TA
Yeşil alanları çoğaltmak amacıyla yapılan etkinlikte geleneksel esnafı korumak için de harekete geçen Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüleri, 11 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de bir protesto yürüyüşü gerçekleştirecek. Saat 15.00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanılacak. Trafiği aksatmayacak şekilde, balık pazarından Altıyola’a çıkıp, trafiğe kapalı Çilek sokak’tan inip Kuşdili Çayırı’na gidilecek. Kuşdili Çayırı’nda bir basın açıklamasıyla yürüyüşünü noktalayacak. Yürüyüşe tarihi çarşı esnafı da katılacak… Kuşdili Çayırı Gönüllüleri tüm Kadıköylüleri bu yürüyüşe davet ediyor.                 

ARŞİV