Laboratuvarları yenilediler

Üsküdar’daki Lions İlköğretim Okulu’nun 15 Lion Kulübü tarafından rehabilite edilen fen laboratuvarının açılışı yapıldı.

16 Şubat 2012 - 13:49

Üsküdar’daki Lions İlköğretim Okulu’nun 15 Lion Kulübü tarafından rehabilite edilen fen laboratuvarının açılışı yapıldı.

Anadolu yakası 118 Y Federasyonu’na bağlı kulüplerden Bağlarbaşı Lions Kulübü ile Türk Japon Lion Kulüpleri’nin ortaklığıyla inşa edilen Üsküdar Küplüce Emniyet Mahallesi’ndeki Lions İlköğretim Okulu’nun 15 Lion Kulübü tarafından rehabilite edilen fen laboratuvarının açılışı yapıldı.  
Okulun bodrum katında, havalandırması olmayan, rutubetli bir sınıfta nemden dolayı bütün aksamları paslanmış, üniteleri bozulmuş çalışamaz duruma gelmiş ve eğitim materyalleri eksilmiş bir laboratuvarda uygunsuz koşullarında ders yapmaya çalışan öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması amacıyla yola çıkan Bağlarbaşı Lions Kulübü, laboratuvarın üst katlarda aydınlık, ferah, havalandırma sorunu olmayan bir sınıfa taşınması ve rehabilite edilmesiyle ilgili çalışmalara başladı. Profesyonel bir şirketle anlaşma yapıldı ve laboratuvarın gaz, su, atıksu ve elektirik tesisatı döşendi. Sınıfın badanası da yapıldı. Son olarak laboratuvarın ihtiyacı olan iskelet modeli, kafa boyun kesiti, burun kesiti modeli, kalp modeli, beyin modeli, böbrek kesiti modeli, hayvan hücresi modeli, kas sistemi kesiti, periyodik cetvel levhası, lenf dolaşım levhası, insanda sistemler levhası, ampermetre, voltmetre ve reostra olmak üzere 14 parçalık materyal temin edilerek laboratuvarın rehabilitasyonu tamamlandı.
Açılışta konuşan Bağlarbaşı Lions Kulübü üyeleri, öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda ders yapıyor olmalarından duydukları memnuniyeti belirttiler ve her zaman eğitime destek çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.
Okulun öğrencileri ve öğretmenleri de Bağlarbaşı Lions Kulübü’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

ARŞİV