‘Ölen Adamın Cep Telefonu'

Amerika’nın ödüllü oyun yazarı Sarah Ruhl’un bir Off-Broadway komedisi olan ‘Ölen Adamın Cep Telefonu’, CKM’de sahneleniyor.

17 Ocak 2013 - 14:15
 
Cep telefonunuz hayatınızı ne kadar etkiliyor dersiniz? Ölen Adamın Cep Telefonu, cep telefonu ile günümüzde iletişimin ve ilişkilerin ne hale geldiğini hem gerçekçi hem de ironik ve gerçeküstü bir biçimde işliyor.
Bir Café’de iki yabancı: Jean ve Gordon. Gordon’ın bir an olsun kesilmeyen cep telefonu sesinden rahatsız olan Jean sonunda onu uyarmaya karar verir. Fakat Gordon ölmüştür! Çaresiz, aramalara cevap veren Jean’in hayatı Gordon’ın işleri ve ailesi yüzünden içinden çıkılmaz bir hal alırken, aslında Jean yaşananlardan haz almaktadır… Ölen Adamın Cep Telefonu (Dead Man’s Cell Phone) 2007’de Washington’da prömiyer yaptı. 2008’de New York’da bir Off-Broadway prodüksiyonu olarak Anne Bogart yönetiminde başrolde Mary Louise Parker ile sahneye taşındı. Oyunun yazarı Sarah Ruhl, ‘’MacArthur Fellowship’’ ve PEN/ Laura Pels International Foundation burs ve ödül sahibi.
 
STÜDYO EKİBİ’NİN YENİ OYUNU
Ölen Adamın Cep Telefonu oyununun Türkiye prömiyerini gerçekleştiren Stüdyo ekibi, 2009-11 arasında, Gabriel Garcia Marquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” romanından esinlenerek yazılan “Edinburgh Fringe Festivali” ödüllü 100 adlı oyunu sahnelemişti. Oyunun yönetmeni ve çevirmeni Aslıhan Evrensel, Londra’da tiyatro yönetmenliği yüksek lisansını bitirdikten sonra sahneleyeceği oyunların arasında sıra başına neden bu oyunu koyduğunu şöyle anlatıyor: “2013 tiyatro sezonunda olacak oyunlar arasında Ölen Adamın Cep Telefonu oyunun türü, dili ve hikâyesi bakımından doğru ve güçlü bir seçimdi. Ruhl’un metni, bize yeni bir komedi anlayışı sunuyor. Bu güldürü içerisinde cep telefonuna bakış açınız değişebilir. Oyunun kurgusu, sıradışı aile ilişkileri, hayal edilen aşka inanma arzusu ve organ mafyası gibi çarpıcı konulara değiniyor. İçinde biraz Film Noir, Femme Fatale, Metafizik ve İngiliz edebiyatı izleri var.”
Ölen Adamın Cep Telefonu’nda Derya Cumaoğlu, Gökçe Akyıldız, Nuri Karadeniz, Sedef Akalın ve Ufuk Gönüllü oynuyor. Oyunun müzikleri Amerika’lı müzisyen Averill Lovely’e ait.
 
OYUN TARİH VE SAATLERİ
 
30 Ocak 2013, 9-11 Şubat, 9-18 Mart,13-29 Nisan, 615 Mayıs, saat: 20.30
 
E-posta: [email protected]   
Facebook/tiyatrostudyo – Twitter/TiyatroStudyo
 

ARŞİV