Levi ile yemek konuşmaları

Kadıköylü Çiya’nın dergisi YemekveKültür, son sayısında Kadıköylü yazar Mario Levi ile yemek ve mutfak kültürü üzerine keyifli ve lezzetli bir söyleşiye yer veriyor.

08 Ocak 2014 - 09:33
Kadıköylü Çiya’nın dergisi YemekveKültür, son sayısında Kadıköylü yazar Mario Levi ile yemek ve mutfak kültürü üzerine keyifli ve lezzetli bir söyleşiye yer veriyor. “Size Pandispanya Yaptım” kitabıyla Sefarad mutfağını anlatan Levi, “Yemek yaparken de yazı yazarken de zaman zaman acı çekerim. Yemeğin her zaman afrodizyak bir yanı olduğunu düşünmüşümdür. Bu da yemeği çok anlamlı kılıyor benim gözümde…” diyor.
Yıldız Cıbıroğlu’nun Bursa’nın tarihi mahallelerinden Hisar mahallesinde misafir gittiği bir düğünü anlattığı dergide, kış aylarının vazgeçilmezi kurufasulye de Sermet Muhtar Alus’un 1946 yılında kaleme aldığı bir yazıyla gündeme geliyor. Ayrıca, İstanbul mutfağında sakatat kültürü üzerine bir inceleme, mitolojik ve sembolik bir değer olarak Bektaşi düşüncesinde yemek motifi üzerine yaptığı bir araştırma gibi çok sayıda detaylı yazını yer aldığı YemekveKültür, bu sayımız ile birlikte “Yazısız” başlıklı yeni bir sayfa ekliyor. Yazısız’da artık Türkiye’nin birçok şehrinde,meydanında rastlanan yeme-içme kültürüne dair ürünler ve nesnelerin konu edildiği heykellerin yorumsuz bir şekilde paylaşılacak.

ARŞİV