Lezzetli balık ürünleri için By Esat

Şık ve lezzetli balık ürünlerini yiyebileceğiniz By Esat, yeşili mümkün olduğunca korunmuş nadide semtlerimizden biri olan Kalamış’ta hizmet veriyor.

19 Aralık 2014 - 11:15
Şık ve lezzetli balık ürünlerini yiyebileceğiniz By Esat, yeşili mümkün olduğunca korunmuş nadide semtlerimizden biri olan Kalamış’ta hizmet veriyor.
 
Esma BAYRAKTAR
 
Kalamış’ın eski günlerinden kalan bir villa... Eskiden içinde kimbilir ne hayatların yaşandığı, kimbilir kaç sanatçının  Kalamış Koyu’na karşı yanık şarkılar söylediği, fasıl gecelerinin düzenlendiği bir villa şimdilerde yine insanların keyifli yemekler yediği bir mekân haline gelmiş olarak hizmet veriyor. Balıkçı restoranı By Esat 120 kişilik kapalı salonunun yanında kış bahçesi şeklinde düzenlenen 120 kişilik ikinci bir salonla gelen konuklarına hizmet veriyor..
By Esat‘ın sahibi Esat Çek aslında 30 yıldır bu sektörde hizmet veriyor. Kadıköy’ün ve yiyecek içecek sektörünün yakından tanıdığı, sevilen bir kişi. Çocuk yaşlarında sektörün mutfağından başlayarak her kademesinde yıllarını vererek bu günlere gelen ve dününü hiç unutmayan biri.. “Masalardan kül tablalarını temizlemek için uzanmaya boyum yetmezdi, müşteriler bana yardımcı olurlardı” diyerek eski günlerini anlatıyor. Sonraları marka birçok yerde şeflik ve müdürlük yaparak Çelik, son olarak By Esat’ı açtı. Usta mimarların ellerinden çıkan iki salonda müşterilerini özel konuğu gibi ağırlayan By Esat, dekorundan kullandığı tüm servis takımları ve objelerine kadar ince bir zevki yansıtıyor. By Esat’ta yemekler de lezzetli. Çelik, mekânda sunduğu 30 çeşit mezenin otlarını bizzat Ayvalığa giderek Cunda ve Girit’ten gelenlerden seçerek alıyor. Ege’ye özel deniz ürünlerini de Ayvalık’tan alıyor. Balıklarını İstanbul balık haline geceden giderek  bizzat seçiyor .Her konuda titiz davranan Esat Bey personel alımında da bu titizliğini göstermiş, iki salonunu  sektörün isim yapmış şeflerine teslim etmiş. Mutfağında toplam 35 eleman çalışıyor.
OT MEZELERİNDEN TADIN
By Esat’ta 30 çeşit ot mezesinden mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum, hepsi kendi orijinal lezzetlerinde Ege tarifleriyle yapılmış... Deniz ürünlerinin en tazesini en orijinal lezzetleriyle tadabilirsiniz. Tuzda pişmiş sinarit masanıza yanarak geliyor .Ahtapotun 10 ayrı pişirilme çeşidine şaşarak tadıyorsunuz. Buraya sığamayacak kadar hepsi birbirinden nefis, değişik ve leziz deniz ürünleri sizleri bekliyor.
“Benim bütün isteğim burada herkesin kendini evindeki gibi rahat hissetmesi” diyen Esat Bey, kadınlara da öğle yemeklerinde yüzde 15 indirim yapıyor.
Fiyatlar sunulan kaliteye göre epey hesaplı. Otopark sorunu olmayan mekânda çocukların da oyun oynayabilecekleri salon bulunuyor. Anne-baba rahat rahat yemeğini yerken çocuklar da oyun salonunda refakatçı ablalarıyla günün keyfini çıkarıyorlar. Siz de en iyisi bir gün kendinize bir iyilik yapın ve By Esat’a uğrayın...
 
 
Adres: Münir Nurettin Selçuk Cad. No: 42 Kadıköy
Tel.: 0216 338 59 5
 

 

 


ARŞİV