Lionların unutulmaz konseri

Ellibeş kişilik dev Lions Korosu, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi...

26 Ocak 2012 - 11:48

Ellibeş kişilik dev Lions Korosu, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi...

 
Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yakası Lions Federasyonu’nun kendi bünyesinde oluşturduğu, tamamen Lionlardan oluşan 55 kişilik koro, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi.  
Dünyaca ünlü kanun ustası ve besteci Halil Karaduman’ın üç aylık bir çalışmayla bu konsere hazırladığı koro, performansıyla salondakilere unutulmaz bir gece yaşattı. Türk Sanat Müziği’nin en güzel örneklerini, kusursuz bir biçimde sunan koro, hareketli şarkılarda ise alkış tutarak alışılmış koro görüntüsünün dışına çıkarak hem eğlendi, hem eğlendirdi. Radyo Alaturka’nın tecrübeli sunucusu Tuğba Saraçlar’ın sunduğu gecede Genel Yönetmen Yardımcısı Ln. Ercüment Yüceler korist olarak koroda eser icra etmenin dışında, solo bir şarkı söyledi. Kusursuz okuduğu eser ve davudi sesiyle herkesi hayran bıraktı.
450 kişilik salonun tamamı dolduğundan, merdivenlere sandalyeler konarak takviyeler yapıldığı geceye ilgi o kadar büyüktü ki küçümsenmeyecek miktarda kişi konseri ayakta izlemek zorunda kaldı. Sanat ve iş dünyasından önemli isimlerinin katıldığı gecede Lions ailesinin önde gelen isimleri de hazır bulundu. Hemen hemen hepsinin şarkılara eşlik ettiği görüldü. 118 Y Genel Yönetmeni Ln. Leman Taşkın konser boyunca yerinden şarkılara eşlik ederken, ikinci bölümde sahneye çıkarak koroda yer aldı.
HALİL KARADUMAN DA ŞARKI SÖYLEDİ
İkinci bölüme geçmeden evvel, Halil Karaduman birçok ünlü sanatçının okuduğu çok değerli eserlerini kendi sesi ve kanunuyla icra ederek gelen konuklara büyük bir sürpriz yaşattı. Ayrıca Türk Sanat müziğinin her dem taze sesi ve usta yorumcusu Hüner Coşkuner birbirinden güzel eserlerle konsere ayrı bir renk kattı.
Barkovizyonda Lions’un tanıtımının da gösterildiği gecede en çok dikkat çeken hizmet, yakında açılışı yapılacak olan, Lions Anadolu Yakası Yönetim Çevresi’nin Kayışdağ’da yaptırdığı ve tüm hazırlıklarının hemen hemen tamamlandığı Ata Evi projesi oldu. Eğitim, spor, kültür, sanat faaliyetlerinin yapılacağı Ata Evi, çok yakında faaliyete geçecek ve ihtiyaç duyan herkese verecek.

ARŞİV