Lions, bir kız çocuğun kaderini değiştirdi

Sosyal-kültürel faaliyetlerine aralıksız devam eden Lions Kulüpleri, geçtiğimiz hafta da önemli aktivitelere imza attı.

21 Haziran 2011 - 13:44

Vaniköy Lions Kulübü, Maltepe Başıbüyük mahallesinde oturan yoksul bir ailenin çocuğu olan, doğuştan yüzünde kırmızı şişlik olan Sevgi Çevik’i ameliyat ettirdi.
Sevgi Çevik, üzündeki kırmızı şişlik yüzünden okula bile gitmek istemiyordu. Vaniköy Kulübü Başkanı Huriser Özçiftçi bu talihsiz kızın kaderini değiştirdi. Defalarca estetik ameliyatı yaptırılan küçük kız, 18 yaşına geldiğinde son ameliyatını da gerçekleşerek düzgün bir yüze kavuşmuş oldu.. Hayata yeniden gelmiş gibi sevinen Sevgi Çevik, “Şimdi gerçekten yaşadığıma inanıyorum” dedi. Ameliyatı ücret almadan yapan uzman cerrah ise isminin açıklanmasını istemedi. Ameliyat ve hastane masraflarını da Günaydın Restoran’ın sahipleri üstlendi.
Geçtiğimiz günlerde Vaniköy Lions Kulübü tarafından Cüneyt Hasan’a ve Sevgi Çevik için bir yemek düzenlendi. Yemekte Hayırsever Cüneyt Hasan’a bir teşekkür plaketi verildi.


5 BİN KİTAP BAĞIŞLADI

Çatalçeşme Lions Kulübü Başkanı Ln. Bilge Alemdar, ailesine ait 5 bin adet ekonomi ağırlıklı mesleki kitabı İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kütüphanesine bağışladı.
2009 yılına kadar ağırlıklı olarak sağlık bilimleri alanındaki kitaplarla öğrencilerine hizmet veren kütüphane, 2009 Kasım ayından itibaren Sağlık Kurumları Yöneticiliği programının kurulması ile sosyal bilimler alanında kitaplara da ihtiyaç duyar hale gelmişti. Söz konusu kitapların kütüphaneye bağışı ile bu ihtiyacın giderilmesine önemli bir katkı sağlanmış oldu.
 


ARŞİV