Lions Korosu'ndan anlamlı konser

Kanun ustası Halil Karaduman’ın çalıştırdığı 55 kişiden kurulu Lions Korosu...

17 Mayıs 2012 - 13:53

Kanun ustası Halil Karaduman’ın çalıştırdığı 55 kişiden kurulu Lions Korosu, 19 Mayıs Bayramı nedeniyle özel bir konser verdi.

 

 

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Lions Korosu’nun geçtiğimiz hafta Caddebostan Kültür Merkezi’nde büyük salonda verdiği konser, değişik konsepti ve coşkusuyla katılanlara Kurtuluş savaşımızın coşkusunu yaşattı…

Kanun ustası Halil Karaduman’ın çalıştırdığı 55 kişilik koro, İstanbul’u anlatan şarkılarla başladığı konserine, unutulmaz İstanbul türküleriyle devam etti.

Koro, sunucunun barkovizyonda anlattığı, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’dan tüm Anadolu’yu kapsayan gezi güzergâhını takip eden bir repertuvar hazırlamıştı. Lions Korosu, Atatürk’ün halk kongresi yaptığı her şehre ait türkülerle adeta Atatürk’ü takip ederek Anadolumuz’un yanık ezgileriyle salondakilere zaman zaman hüzün yaşatırken, Ankara’ya gelindiğinde “Ankaranın Taşına Bak” marşıyla yürekleri hoplattı.

Kurtuluş Savaşı’nda can veren kahramanlara yakılan halk türkülerini de başarıyla okuyan koro, barkavizyonda İzmir’in kurtuluşu eşliğinde seslendirdiği İzmir marşıyla salonu bir anda coşkuya boğdu. Cumhuriyetin kuruluşu ve coşkusu, Atatürk’ün unutulmaz meşhur tangosuyla temsil edildi. Konserin sonunda Halil Karaduman’a, Lions’un en önemli ödüllerinden olan Malvin Jones ödülü takdim edildi. Ödülü,  bu hizmet yılında sanatsal faaliyetlere büyük önem veren Genel Yönetmen Ln.  Leman Taşkın sahneye çıkarak verdi. Leman Taşkın konuşmasında, “Bu arkadaşlara hiçbir sahne deneyimleri olmamasına rağmen büyük bir özveri göstererek birer profesyonel gibi şarkı söyleten ve Lions’un kitlelerle kucaklaşmasını sağlayan Hocamız Halil Karaduman’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Halil Karaduman da Lions’un anlamlı hizmetler yaptığını vurgulayarak, “Koro üyelerimizin hepsi çok kabiliyetliydiler, fazla zorlanmadan bu güzelliği yakaladık” diye konuştu. 

 


ARŞİV