Son dönemlerde gençlerimizin çoğunluğu cep telefonu, laptop gibi teknolojik araçlarla oldukça haşır neşir. Günün büyük bir bölümünde parmak uçları ya tuşlarda ya ekranlarda.
Nusret Karaca
Son dönemlerde gençlerimizin çoğunluğu cep telefonu, laptop gibi teknolojik araçlarla oldukça haşır neşir. Günün büyük bir bölümünde parmak uçları ya tuşlarda ya ekranlarda. Yolda yürürken dinlenilen müzik parçaları hoş ama o hiç çıkmayan kulaklıklar yüzünden hiçbir sese tepki verememe durumu endişe verici.
Erich Fromm, “Geçmişin tehlikesi esaretti, geleceğinki robot olmak” der. Haksız da sayılmaz. Teknolojiye, bilime evet ama insanı esir almasına ve hayatımızın her alanına girmesine hayır.
İstanbul Kadıköy Lisesi öğrencileri, zamanlarının bir bölümünü değişik etkinliklerle değerlendiriyorlar. Kitap okuma, söyleşilere ve sergilere katılma, çeşitli yayın organlarında yazma gibi... Bu aralar da Satranç Kulübü Öğretmeni Fatma Yüksel'in rehberliğinde satranç turnuvası düzenliyorlar. Ayrıca öğle saatlerinde isteyen öğrenciler okul kitaplığında satranç oynayabiliyor. Düşüncenin, zekânın, yeteneğin bir araya geldiği bu ortamlar özellikle eğitimcileri mutlu ediyor.
Ne diyelim: Eğitimim içindeki her güzel an bizi de mutlu ediyor anne babaları da. Bu etkinliklerin sürekli olması dileğiyle...