Liselilere Kısa Film Semineri

Yapımcı, yönetmen, senarist, eğitmen, felsefeci, yazar Metin Gönen, İstanbul Kadıköy Lisesi’nin konuğu oldu, gençlere kısa film sanatını anlattı.

23 Mayıs 2012 - 14:53

Yapımcı, yönetmen, senarist, eğitmen, felsefeci, yazar Metin Gönen, İstanbul Kadıköy Lisesi’nin konuğu oldu, gençlere kısa film sanatını anlattı.

İstanbul Kadıköy Lisesi felsefe öğretmenlerinden Nihal Emeksiz’in moderatörlüğünü yaptığı “Kısa Film Sanatı” adlı seminerin konuşmacısı Metin Gönen, seçtiği ödüllü kısa filmlerden sunumlar yaptı, “Bir kısa film nasıl olmalıdır?” sorusunu 1,5 saatlik keyifli ve eğitici bir performansla cevapladı.

Seminerin düzenleyicisi ve moderatörü felsefe öğretmeni Nihal Emeksiz, “Daha önce sinema kulübümüz vardı. Bu yıl açılmadı. Seneye sanırım yeniden açacağız. Ben şimdiden bu eksikliği gidermek için ve özellikle son zamanlarda ülkemizde liselerde ve üniversitelerde sıkça gerçekleştirilen kısa film yarışmalarına okulumuzun da heyecanla katılabilmesi için yararlı olur düşüncesiyle bu etkinliği gerçekleştirdim” dedi.  

Konuk Metin Gönen de “Benim felsefeme göre sinema eğitimi, hafızaya gereksiz ansiklopedik bilgiler yüklemek yerine, örnek filmlerin nasıl yazıldığının ve yapıldığının somut olarak kavranması amacıyla doğrudan eserlerin maddi özgünlüğü üzerinden yapılmalı. Burada da bir kısa filmin temel operasyonlarını, örnek filmler üzerinden pratik olarak göstererek, filmin hikâye anlatma ve kendi özgün diliyle düşünebilme mekanizmalarını görsel ve kavramsal bir çalışmayla ortaya koyduk. Gençlerle böyle zevkli bir çalışmada buluşmak gerçekten çok keyifliydi” dedi.

Etkinlik öğrencilerin yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından; okul müdürü Ahmet Figan Kaplan’ın, okula sağladığı katkıdan dolayı Metin Gönen’e teşekkür sertifikası vermesi ile sona erdi.         


ARŞİV