Livane'de Leman Sam rüzgârı

Müdavimleri bilir,Kadıköy’deki Livane Pub, sadece sıcak sohbetlerin yapıldığı,neredeyse herkesin birbirini tanıdığı müşteri profilinin yanı sıra bünyesinde ağırladığı sıradışı müzisyenleriyle de tanır

01 Kasım 2012 - 08:49
Şule ÖZÇELİK
 
Müdavimleri bilir, Kadıköy’deki Livane Pub, sadece sıcak sohbetlerin yapıldığı, neredeyse herkesin birbirini tanıdığı müşteri profilinin yanı sıra bünyesinde ağırladığı sıradışı müzisyenleriyle de tanınan bir yerdir. Popüler olan isimleri değil de geçtiğimiz ay kaybettiğimiz halk ozanımız Neşet Ertaş, Fuat Saka, Gülay’ın yanı sıra Moğollar, Ezginin Günlüğü ve Marsis gibi özgün gruplara mütevazı sahnesinde yer açan Livane, 17 Ekim Çarşamba günü çok özel bir ismi daha ağırladı. Yorumladığı ve yaratıcı olduğu birçok şarkısı yıllardır geniş kitleler tarafından dinlenen Leman Sam, sevenleriyle buluştu. Livane’nin 100 kişilik olan üst katı tıka basa doluydu, bu yüzden pek çok kişi sıkışıklık nedeniyle Sam’ı alt katlarda ya da dışarda ayakta durarak dinlemek zorunda kaldılar. Upuzun kızıl saçları, ta içten gülen gözleriyle sahnede ışıl ışıl parlayan, neredeyse tüm seyircileriyle sıcak bir iletişim kuran Leman Sam’ın, “sanatçıyım” diyerek ortada gezinen sonradan görmelere taş çıkartan performansını o’nu izleyemeden dinlemek zorunda kaldılar ne yazık ki...
Leman Sam, milyonların gönlüne taht kuran “İlla” şarkısı ile başladı programına, ardından Rüzgâr, Kıyamam Sana, Anladım şarkıları geldi. Bir iki haftada tüketilen, “Sevgilimi koluma takıp oraya buraya gittim” tarzı çabuk tüketilen şarkılar yerine herkesin bam telini titreten, içten gelen sıcak ve samini duyguların anlatıldığı şarkıları art arda söyleyen Leman Sam, tüm salonu avucunun içine kolayca aldı.
Seyircilerle kurduğu sıcak iletişim sayesinde kısa sürede tüm şarkılar koro olarak söylenmeye başladı. Şarkıları geniş bir yelpazeden seçen Leman Sam, Zülfü Livaneli’nin sevdirdiği “Karlı Kayın Ormanı”, “Odam Kireç Tutmuyor” ve “Leylim Ley” şarkılarını da seslendirdi, Rumça da söyledi, Karadeniz şarkıları da söyledi, türküleri de ihmal etmedi. Doğal hayatın korunması ve hayvan hakları konularındaki duyarlılığı ile tanınan Sam, küçük dostlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini de sık sık vurguladı ve tüm Kadıköylüleri hayvan hakları için düzenlenen yürüyüşlere katılmaya çağırdı. Kadıköylü seyircilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu da sık sık dile getiren Sam, “Gerçekten Kadıköy seyircisi farklı, ben de Kadıköy doğumluyum. Şimdi karşı yakada oturuyorum. Ama Kadıköy’de yaşadım. Kadıköylü olma duygusunu biliyorum, burada çok özel bir seyirci kitlesi var. En kısa sürede tekrar buluşmak üzere” diyerek sahneden alkışlarla ayrıldı.
Türkiye'nin en güçlü kadın seslerinden biri olan, uluslararası platformda da ülkemizi başarıyla temsil eden, Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez'a, USA BaşkanıGeorge Bush'a, Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesi'ne konserler veren Leman Sam’ı bu sıcak ve samimi ortamda izlemek, o gece Livane Pub’a gelen herkes için unutulmayacak özel bir gece oldu.

ARŞİV