Lozan’ın 100. yılı Kadıköy’de 100. yıl belgeseli ile kutlanacak

Kadıköy Belediyesi, Lozan Antlaşması’nın 100. yılını, İnönü Vakfı ile birlikte Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenleyeceği bir etkinlik ile kutlayacak. Etkinlikte Lozan Belgeseli ve Lozan Marşı’nın prömiyeri de yapılacak

21 Temmuz 2023 - 10:46

24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu belgesi Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü Kadıköy’de düzenlenecek programla kutlanacak. Kadıköy Belediyesi ile İnönü Vakfı’nın birlikte düzenlediği etkinlik, 21 Temmuz Cuma günü saat 21.00'de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

BELGESEL VE MARŞIN PRÖMİYERİ DE YAPILACAK

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’in ve Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alişan Çapan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak programda “Lozan 1923 Olmak ya da Olmamak” belgeselinin ve Şef Kübra Şenyaylar yönetiminde Koro İstanbul’un hazırladığı Lozan Marşı’nın prömiyeri yapılacak.

LOZAN BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

Ayrıca Lozan Anlaşması’nın 100. yılı vesilesiyle İnönü Vakfı arşivinde bulunan Lozan ile ilgili tüm belgeleri, fotoğrafları ve videoları www.lozanantlasmasi.com internet sitesi üzerinden kamuoyunun erişimine açtığını duyurdu.


ARŞİV