LÖSEV'in Kadıköy buluşması

Bundan tam 10 sene önce lösemi ve onun zorlukları ile savaşan çocuklar ile ailelerine bir hafta armağan etmek için yola çıkan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı...

07 Haziran 2012 - 14:36
Bundan tam 10 sene önce lösemi ve onun zorlukları ile savaşan çocuklar ile ailelerine bir hafta armağan etmek için yola çıkan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nın bu yıl 11’incisini Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da kutladı.
Tüm dünyada kansere dikkat çekmek, bu hastalığın bir kader olmadığını anlatmak için LÖSEV önderliğinde 11 yıldır gerçekleştirilen bu özel haftanın kutlamaları İstanbul’da Kadıköy Meydanı’nda sona erdirildi. 78 ülke 132 kuruluş tarafından kutlanan ve sloganı “'Yaşamak o kadar güzel ki” olan hafta etkinlikleri kapsamında, Vakfa kayıtlı lösemili çocuklar, aileleri, LÖSEV gönüllüleri ve tüm destekçileri Kadıköy Meydanı’nda buluşarak, hep birlikte kansere “DUR” dedi. Moda İlköğretim Okulu Bando Takımı’nın eşliğinde açılışı yapılan kutlama, Carnaval Turco’nun kıpır kıpır ritimleriyle devam etti. Kanser hastalığıyla ilgili farkındalık arttırmak için yapılan bu çalışmayla, Kadıköy halkı da LÖSEV ailesinin bir parçası olmaya davete edildi.  1998 yılında 35 çocukla başladığı çalışmalarına bugün Türkiye genelinde 11 bin kayıtlı hasta ile devam eden LÖSEV, lösemili çocuklarının hayata tutunması için dur durak bilmeden mücadelesini sürdürüyor.  

 


ARŞİV