Mahallede Dayanışma Sineması

Yeldeğirmeni ve Caferağa Mahallesi dayanışmaları, ortak alanlarda açık hava sineması gösterimlerine başladı. Etkinliklere mahallelilerin ilgisi yoğundu.

22 Ağustos 2013 - 12:10
Yeldeğirmeni ve Caferağa Mahallesi dayanışmaları, ortak alanlarda açık hava sineması gösterimlerine başladı. Etkinliklere mahallelilerin ilgisi yoğundu.
 
Semra ÇELEBİ
Gezi direnişinin ardından önce parklara sonra mahallelere yayılan dayanışma ruhu, çeşitli etkinliklerle diri tutuluyor. Kadıköy’ün en aktif mahalleleri arasında olan Yeldeğirmeni ve Caferağa’da bu hafta açık havada sinema gösterimleri yapıldı.
Yeldeğirmeni Dayanışması ve Caferağa Dayanışması’nın toplantılarında alınan kararla hayata geçirilen açık havada sinema gösterimleri mahallelinin de yoğun ilgisine mazhar oldu. İki mahallede de halka sorularak verilen kararla Türkiye sinemasının iki sevilen filminin gösterimi yapıldı.
Caferağa Dayanışması 17 Ağustos Cumartesi akşamı Eski Havuz meydanında gerçekleştirdiği etkinlikte bir klasik olan “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini gösterdi. Gösterimden önce mahalleli gençlerden oluşan bir grubun müzik dinletisi vardı. Müzik dinletisinin ardından başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın paylaştığı,  Atıf Yılmaz’ın yönettiği Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle devam etti. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösterim öncesi, filmin oyuncularından Cengiz Sezici de bir konuşma yaptı. 1977 yapımı filmin, rol aldığı ilk filmi olduğunu söyleyen Sezici “Yıllar sonra bu filmi burada komşularımla birlikte izlemekten mutluluk duyuyorum” dedi.
 
YELDEĞİRMENİ’NDE “BEYNELMİLEL”
Yeldeğirmeni Dayanışması da 19 Ağustos Pazartesi akşamı, Sırrı Süreyya Önder’in “Beynelmilel” filmini gösterdi. Gösterimden önce her pazartesi olduğu gibi Dayanışma Pazarı kuruldu. Mahalleli ihtiyaç fazlası eşyalarını, toplanma yeri olan Kemal Atatürk Anadolu Lisesi karşısındaki otoparka getirerek takas pazarına katıldı. Yeldeğirmeni’ndeki açık hava film gösterimine de ilgi yoğundu. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte Beynelmilel’in gösteriminden önce Çarşı esnafının Kuşdili çayırına AVM yapılmasına karşı hazırladığı “AVM İstemeyiz” şarkısının klipi gösterildi.
Alkışlarla sona eren filmin ardından “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. Film gösteriminin ardından Yeldeğirmeni’nin sorunları tartışıldı, Kadıköy Belediyesi’nin otoparkın yanında yapacağı mahalle parkı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

ARŞİV