Mahallede 'kedi bahçesi'

Bir mahalle düşünün, içinde ortak bir “kedi bahçesi” olsun… Rasimpaşa Mahallesi’nin iki sokağında oturan mahalleli bir araya geldi ve bunu başardı

14 Mayıs 2015 - 16:37
Eylül BİROL
Bir mahalle düşünün, içinde ortak bir kedi bahçesi olsun Rasimpaşa Mahallesinin iki sokağında oturan mahalleli bir araya geldi ve bunu başardı. Mahalle sakinlerinden Gönül Ekşi, Aslında daha önce kedi evi yapmıştık ama pislendi. Şimdi ise mahalleli olarak para toplayıp ahşap evler aldık. Ama sadece ahşap evler değil, insanların yeniden kullanması için on çuval çöp çıkardığımız bu alana çiçek de ekme kararı aldık diye anlatıyor akıllarına düşen bu projeyi.
Projeyi sadece kendi güçleri ile gerçekleştirmiyorlar. Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile konuşan mahalleli, barınaklarla ve Veteriner İşleri ile görüşüyor. İlk olarak kedilerin kısırlaştırılmasında kolaylık sağlanıyor. Belediye ahşap evler konusunda yardım edeceğinin sözünü de veriyor.
ÇÖPLÜKTEN KEDİ BAHÇESİNE
Mahalleli geçtiğimiz pazar bir araya gelerek, iki sokak arasındaki çöplük alanını baştan yarattı. İmece usulü çöpleri temizleyen, toprağı kazan, çiçek eken ve evleri monte eden mahalleliyi kediler de ilgiyle izledi. Çevreden geçen insanların da takdir ve yardım ettiği etkinlikte, ne yazık ki Kediler burayı kokutuyor, Siz yapın ben bozacağım diyen komşular da vardı.
Gönül Ekşi, insanların rahatsız olmasının kedilerin bir araya toplanması ve üremesi olduğunu söylerken projelerini şöyle açıklıyor: Amacımız bu bahçelerin sayısını artırmak ve kedi nüfusunu çeşitli yerlere yaymak. Ayrıca kısırlaştırma ile kontrolsüz üremenin önüne geçmek istiyoruz. Ama her şeyden önce herkesin şunu bilmesi gerekiyor: Hayvanları sevmek zorunda değiliz, ama onların yaşam hakkına saygı duymalıyız. Tüm canlıların beraber yaşayabileceği ortamlar yaratmamız gerekiyor

ARŞİV