Mahallenin ‘sahipleri' şenlikte buluştu

Rasimpaşa Mahallesi’nde yaşayan bir grup insanın oluşturduğu Yeldeğirmeni Gönüllüleri, Ayrılık Çeşmesi Sokak’ta şenlik düzenledi.

18 Temmuz 2012 - 14:49

Semra ÇELEBİ
Yeldeğirmeni Gönüllüleri, Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Gönüllüleri’nin de desteğini alarak 12-13 Temmuz günlerinde Ayrılık Çeşmesi Sokağı’nda bir şenlik düzenledi. İki gün boyunca akşam serinliğinde sokak şenliğinde buluşan mahalleli, hep birlikte film izledi, eski yazlık sinemalara özlemini giderdi.
12 Temmuz Perşembe akşamı saat 19.00’da başlayan şenlikte en çok eğlenen çocuklardı. Kendilerine yardımcı olan ağabey ve ablalarıyla birlikte, rengârenk resimler yaptılar, boyalarla oynadılar, küçük heykeller tasarladılar. Onlar sokakta resim yapmanın zevkini yaşarken aileleri, belki de yıllardır selam verip geçtikleri ama bir türlü oturup sohbet etmeye fırsat bulamadıkları mahalleli dostlarıyla çoktan koyu bir muhabbete dalmıştı. Gönüllüler, sinemanın vazgeçilmezi mısırı, sokakta patlatıp çocuklara ve büyüklere ikram etmeyi de ihmal etmediler. Saat 21.00’e yaklaştığında sokağa sinema perdesi asılmış, ses sistemi kurulmuş, herkes sokaktaki yerini almıştı. Ayrılık Çeşmesi Sokağı’ndaki renkli ve küçük evlerinden sokağı izleyenler de balkonlarından filmi seyretmeye hazırdılar.
 
MAHALLENİN ‘SAKİNİ’ DEĞİL ‘SAHİBİ’ OLALIM!
İlk gün gösterimi yapılacak olan İran filmi “Persopolis” öncesi Yeldeğirmeni Gönüllüleri adına ….   bir konuşma yaptı. ….   konuşmasında şunları söyledi: Günümüze kadar gelen kültürel dokusu ve 200 kadar tescilli tarihi eseriyle tarihe ve kültüre beşiklik etmiş Yeldeğirmeni bölgesinin ‘sahipleri’! Bizler, komşuluk ilişkilerinin yok olduğu, mahallenin ‘sahibi’ değil sadece ‘sakini’ olduğumuz, dayanışmanın yerine çıkar ilişkilerinin alıp başını gittiği bir mahallede yaşamak istemeyenleriz.Sadece evden işe-işten eve bir hayat değil, aynı sokağa ayak basan, aynı havayı soluyan insanların yeni bir hayat filizlendirmesini savunanlarız. Bu yüzden bizler, dayanışmaya dayalı yeni bir mahalle kültürü yeşertmeyi savunanlarız. Parklarında çocuklarımızın özgürce oynayabildiği, sokaklarında rahatça dolaşabildiğimiz, komşumuzla aşımızı paylaştığımız bir mahalle düşleyenleriz.” 
İşte bu sebeplerle böyle bir mahalle şenliği düzenlediklerini söyleyen …. Mahalleli kimliğini sahiplenenleri, dayanışmayı savunanları, bu sokaklara adım atanları desteklediğiniz, yeni bir mahalle kültürünü yeşertme amacıyla yaptığımız şenliğimize katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Ayrıca desteğini esirgemeyen Kadıköy Belediyesi’ne, mahallemizin esnafına da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından mahalleli hep birlikte “Persopolis” filmini izledi. Şenliğin ikinci günü ise “Entelköy Efeköy’e Karşı” filminin gösterimi yapıldı.

ARŞİV