Mamografi Merkezi 3 yaşında

Kadıköy’de yaşayan kadınlara, meme ve jinekolojik kanserler konusunda ücretsiz hizmet veren Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, 3. yılını doldurdu.

17 Ekim 2014 - 15:30
Kadıköy’de yaşayan kadınlara, meme ve jinekolojik kanserler konusunda ücretsiz hizmet veren Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi,  3. yılını doldurdu. 

Kadıköy Belediyesi’nin 2011 yılında hizmete açtığı Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, 3. yılına girdi.Kadıköy’de yaşayan tüm kadınlara meme ve jinekolojik kanserler konusunda erken tanı ve doğru tedaviye yönlendirme hizmetlerini ücretsiz olarak sunan Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi,  geçen 3 yıl içerisinde toplam 22 bin 77 Kadıköylüye hizmet verdi. Mamografi çekimi, ultrasografi, smear testi gibi testlerin ücretsiz yapıldığı merkezde ileri incelemeye gerek duyulan 500 hasta var. 119 Malign (kötü huylu), 155 benign  (iyi huylu) hastanın tespit edildiği merkezde,  takip altına alınan 68 hasta bulunuyor. 3 yıl içerisinde Merkeze başvuran 7 bin 262 kişinin jinokolojik muayenesi yapıldı, 6 bin 686 kişi rahim ağzı kanseri taramasından geçirilerek erken tedavi başlatıldı. Ayrıca merkezde yıl içerisinde meme ve serviks kanserine dikkat çekmek ve risk altında olsun olmasın tüm kadınları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla hastalıklar hakkında bilgilendirme ve  eğitim seminerleri düzenleniyor.


 

 


ARŞİV